Aktywne Wpisy
ChrisMayewski +71

BayzedMan +1
Moskwa otwiera szampana dzisiaj, ukraina ma realna szanse teraz na przegranie tej wojny jezeli zachod sie pokloci z dostawami i bedzie z nimi zwlekal. Ztka w Polsce to bedzie minimum co was czeka w przyszlosci, brawo warto bylo za wybory pisu xD
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od
Zapomnijcie tez o solidarnosci europy, polska medialnie jest dzisiaj mieszana z blotem jako zdrajcy
Czemu to pisze? Juz mi nie zalezy na tym w sumie i tak jestem daleko od

@AwizisieAkat: @Jurigag: oraz wszystko co stoi pomiędzy '+' a @gmail.com
Komentarz usunięty przez moderatora
@AwizisieAkat: nie chcę tego robić bo potem będzie, ale ja podałem email z kropką a jest bez, przecież to inny mail! weź to potem tłumacz ludziom, powodzenia
czy rozwiązanie typu:
WHERE ((email LIKE '%gmail.com' AND REPLACE(email,'.','') = REPLACE(email_input,'.','') OR email = email_inputbędzie okej ? XD+a czasem-. Czasami kropki będą ważne, a czasem nie. Pomijamy już takie abstrakcyjne rzeczy jak komentarze (https://en.wikipedia.org/wiki/Email_address#Local-part).Jeśli chodzi tylko o szukanie i chcesz znaleźć omijając takie małe zmiany, to licz sobie odległość Levenshteina i na bazie tego wybieraj.
Ogólnie nie ma dobrego rozwiązania, bo wszystko zależy od konfiguracji serwera poczty. Ba zgodnie z RFC
1) Nigdy nie używaj MySQL
2) Indeks UNIQUE na kolumnie wirtualnej.
A najlepiej to wprowadź w końcu obsługę OpenID.
john.smithnie podszyje się podjohnsmithbo musiałby mieć dostęp do jego maila.A co z ludźmi którzy nie używają google apps, ale mają podobną konfiguracje? :)
user@example.comidupa@user.example.comto te same maile.