Aktywne Wpisy
njdnsjdnjs +23
mam takie fazy na jedzenie, które mogłabym jeść codziennie i tylko to i aż do porzygu. były to ostatnio:
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.
- parówki (ok. 2 miesiące, to był twardy zawodnik, jadłam w każdej konfiguracji i zestawieniu i nawet nie mam ich tak bardzo dość)
- jajecznica
- kinderki
- wędlina sopocka
Aktualnie jest to lazania z Auchana. ja się już nawet nie powstrzymuje. moje myśli krążą tylko wokół niej. ciekawe co będzie następne.
kilo-bravo +56
1)Dlaczego w ogóle wybrano docelowe lotnisko Smoleńsk-Północ zamiast na przykład Witebsk który leży na Białorusi ale znajduje się tuż przy ruskiej granicy i ma w miarę dobre lotnisko,do smoleńska stamtąd jest 130 km,nie można było wylecieć o 6 zamiast 7 a z Witebska dojechać samochodem ?
2)Dlaczego wszyscy najważniejsi urzędnicy państwowi lecieli jednym samolotem ?
3)Dlaczego znając jakim trudnym terenem jest Rosja wybrano samolot pasażerski(Tu154) zamiast wojskowego(CASA)
4)Dlaczego plan wizyty był na styk i chaotyczny,nie można było wylecieć wcześniej po to by mieć godzinę na zapas,tak na wszelki wypadek
5)Dlaczego w taką mgłę i w takich strasznych warunkach samolot w ogóle podjął lądowanie
6)Dlaczego w kabinie pilotów był Generał Błasik i wywierał presję tekstami "Zmieścisz się śmiało"
7)Dlaczego Generał Błasik nie poniósł odpowiedzialności za katastrofę w Mirosławcu w 2008 roku
8)Dlaczego Ruscy rozwalali szyby we wraku Tupolewa a potem umyli wrak.Po co ?
Tutaj dodam jeszcze filmik z ostatniego nagranego udanego lądowania Tupolewa 154M w Pradze 8 kwietnia 2010
Albo Ruscy stworzyli mgłę, a to był zamach (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@Kielek96: można było jak najbardziej, jeszcze jak
jak już się zesrało, tak wylądowali wieczorem Tusk i Kaczyński (oddzielnie) i z Witebska pojechali samochodami
4. Co do czwartego: start nie mógł się odbyć wcześniej ze względu na minimalny wypoczynek załogi (Swoją drogą przepisy i tak zostały zlamane. Wypoczynek
@szity: Będąc ścisłym, jeżeli założyć, że załoga podjęła decyzję o próbie lądowania to złamała zakaz. Nie mieli zgody na taki manewr. Mieli pozwolenie zejść do 100m. Więc stwierdzenie, "bo mógł" nie jest prawdą. Co ciekawe poprzedni
@szity: zrobiliby. Tusk i J.Kaczyński lądowali wieczorem w Witebsku. Tobie jako osobie prywatnej pewnie by nie zrobili.
@balrog84: Zgadza się. Uscislajac: mogli podchodzic, ale najpozniej przed DA powinni dostac od Atc zgodę (w zależności czy pas jest czysty)
otworzyli by też pewnie prezydentowi, bo jego lot miał zgłoszone dwa lotniska zapasowe, Witebsk i Mińsk