Wpis z mikrobloga

Pytanie do Mireczków oraz Mirabelek z #gdansk

Jak oceniacie waszą komunikacje miejską oraz ogólnie transport publiczny w waszym mieście :)?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bratkello: Tramwaje ok. chyba że się jakiś popsuje to wtedy wszystko stoi, skm nie jezdze to się nie wypowiem, autobusy to zależy w jakiej dzielnicy mieszkasz. Ja akurat nie mogę narzekać bo w godzinach szczytu mam co 7-8 minut.
Pamiętam jak się do Gdańska przeprowadziłem z Olsztyna pod koniec lat 90. to byłem w szoku jaka tu jest super komunikacja w porównaniu z ówczesnym Olsztynem.
  • Odpowiedz
@Bratkello: #!$%@? jak nieszczęście. Pojazdy często jeżdżą jak chcą, a to sobie któryś nie przyjedzie, a to przyjadą dwa z rzędu. Kierowcy zdecydowanie za często są gburowatymi #!$%@?, którzy swoje #!$%@? życie odreagowują na pasażerach. Same pojazdy raczej w dobrym stanie.
  • Odpowiedz
@Bratkello: Jeżdze codziennie SKM i ZTM:)
SKM bardzo fajnie i sprawnie działa, tylko czasami ludzie rzucający się na tory ją rozregulowują :D
ZTM już troche gorzej ale też nie jest źle, oprócz tramwaju którym jeżdżę do pracy(12), która notorycznie dzień w dzień się spóźnia, to reszta jest w miare ok :D
  • Odpowiedz
@Bratkello: skm szybka, w godzinach szczytu ludzi znacznie więcej niż w tramwajach wg mnie. Tramwaje w porównaniu do mojego poprzedniego miejsca zamieszkania poruszają się jakieś 1,5 raza szybciej i są znacznie mniej zatłoczone, autobusami nie jeżdżę często, ale zawsze jak na nie trafiam to jest dużo ludzi.
  • Odpowiedz