Aktywne Wpisy
Treda +168
salcefrytki +335
potenżny Konfederata to nie jakaś #!$%@? jak te zniewieściałe lewaki
#bekazkonfederacji #konfederacja #polityka
#bekazkonfederacji #konfederacja #polityka
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Elwira L. otrzymała z Ośrodka Pomocy Społecznej w Świebodzicach blisko 7000 zł. Ponad 4 tys. to comiesięczne zasiłki oraz pieniądze z 500 plus. 36-latka urodziła bowiem swoje 4 dziecko (każde ma innego ojca). Kobieta nigdy nie pracowała. Ma mieszkanie komunalne i żyje z tego co dostanie z OPS.
Brawo PiS! Głos patologii kupiony za 5 stów podatnika. Teraz niech się zapiją i zostawią dzieci na utrzymaniu państwa (czyli nas).
WYKOP: http://www.wykop.pl/link/3678231/za-500-plus-matka-czworki-dzieci-pije-na-umor-ale-tylko-po-godz-15-30/
@Ospen: na jedno wyjdzie, a z 500+ korzysta nie tylko patologia, elo
@Ospen: ale uczciwie warto przyznać, że możliwość skorzystania z ulgi PIT w wysokości 6000 rocznie ma tylko skromny % obywateli. Są duże grupy ludzi, którzy nie płacą PIT (rolnicy), a 6000 podatku rocznie płacą tylko ludzie zarabiający poważne pieniądze (biorąc pod uwagę odliczanie ZUS/NFZ od podatku). Gdy zarabiasz średnią krajową zaliczka na
60 groszy za każdy wpis wpada, a jednak widać u Ciebie deficyt
@Ospen: no to już swoją drogą ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Ospen: 500+ to nie socjalizm.
Na przykład PiSu.
Ale nawet tam masz:
500+ to jest zasilek i nie ma nic wspolnego z odrzucaniem kapitalizmu. PiS tez kapitalizmu nie odrzuca. Chyba za mocno Korwin wszedl.
@saginata: A zasiłek to niby nie świadczenie socjalne? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°) Ja nie napisałem, ze PiS wyczerpuje WSZYSTKIE punkty definicji socjalizmu, ja mówię, że ich program jest programem socjalnym bo rozdają pieniądze podatnika na socjal właśnie.
@saginata: Nie pozornie i nie "część wspólną" tylko jest to socjalizm w praktyce, wystarcza jak najbardziej.
No...to jest odkrycie ( ͡° ͜ʖ ͡°)