#zbrush #3d #grafika Od dawna nie mam za bardzo czasu na zbrusha (praca), a mimo wszystko widze po sobie że jest progress. Tak jak wcześniej ciało człowieka było dla mnie czymś nieznanym i niemożliwym do narysowania, wymodelowania, tak małymi kroczkami udaje mi się pewne części wymodelować czy narysować już nieco lepiej. Jeszcze dużo pracy przede mną, ale chyba daje radę.
@skull_pain: oświecony - człowiek ze świecą w głowie, jego oczy zakrywa stopiony wosk. Pomysł to przeniesienie myśli która kiedyś mnie naszła, że każdą wiedze jaką przyswoimy, w pewnym momencie nas zaślepi i będziemy postrzegać świat przez jej pryzmat. Będziemy człowiekiem oświeconym w danej dziedzinie, ale mimo ogromnej wiedzy - ślepi na otaczający nas świat ;) Mam nadzieję, że jasno to napisałem :P Weźcie też pod uwagę, że to są moje pierwsze
@einz: niekoniecznie. Wiedza ogólna tak, ale wiedza specjalistyczna już nie koniecznie. Ucząc się jednej dziedziny automatycznie stajemy się nieobiektywni w stosunku do innych. To coś jak "zboczenie zawodowe", gdzie w każdym miejscu i momencie w życiu próbujemy znaleźć coś co nasza dziedzina potrafi rozwiązać, a nie jest to konieczne lub wręcz szkodliwe.
Od dawna nie mam za bardzo czasu na zbrusha (praca), a mimo wszystko widze po sobie że jest progress. Tak jak wcześniej ciało człowieka było dla mnie czymś nieznanym i niemożliwym do narysowania, wymodelowania, tak małymi kroczkami udaje mi się pewne części wymodelować czy narysować już nieco lepiej. Jeszcze dużo pracy przede mną, ale chyba daje radę.
Mam nadzieję, że jasno to napisałem :P Weźcie też pod uwagę, że to są moje pierwsze