Wpis z mikrobloga

#zbrush #3d #grafika
Od dawna nie mam za bardzo czasu na zbrusha (praca), a mimo wszystko widze po sobie że jest progress. Tak jak wcześniej ciało człowieka było dla mnie czymś nieznanym i niemożliwym do narysowania, wymodelowania, tak małymi kroczkami udaje mi się pewne części wymodelować czy narysować już nieco lepiej. Jeszcze dużo pracy przede mną, ale chyba daje radę.
wietnam67 - #zbrush #3d #grafika 
Od dawna nie mam za bardzo czasu na zbrusha (praca...

źródło: comment_CARKWYLRGQeUc3jRZQ6cKR3uLwHTy7Dw.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
@skull_pain: oświecony - człowiek ze świecą w głowie, jego oczy zakrywa stopiony wosk. Pomysł to przeniesienie myśli która kiedyś mnie naszła, że każdą wiedze jaką przyswoimy, w pewnym momencie nas zaślepi i będziemy postrzegać świat przez jej pryzmat. Będziemy człowiekiem oświeconym w danej dziedzinie, ale mimo ogromnej wiedzy - ślepi na otaczający nas świat ;)
Mam nadzieję, że jasno to napisałem :P Weźcie też pod uwagę, że to są moje pierwsze
  • Odpowiedz
@einz: niekoniecznie. Wiedza ogólna tak, ale wiedza specjalistyczna już nie koniecznie. Ucząc się jednej dziedziny automatycznie stajemy się nieobiektywni w stosunku do innych. To coś jak "zboczenie zawodowe", gdzie w każdym miejscu i momencie w życiu próbujemy znaleźć coś co nasza dziedzina potrafi rozwiązać, a nie jest to konieczne lub wręcz szkodliwe.
  • Odpowiedz