Wpis z mikrobloga

@zdechly_jez: tak.. to to jest pierwszy mikro, na którym "coś takiego nie istnieje" 8-O

A tak serio, to każdy, dla kogo kultura osobista nie istnieje, natychmiast zaistnieje w mojej czarnej liście. Niestety wymagam określonego poziomu od osób, z którymi rozmawiam (w realu też, a nawet przede wszystkim). :)
@zdechly_jez: a nie.. śmieszkowanie itd. są spoko (jestem tu od prawie 2 lat), Niemniej, głównie czytam. Postuję w większości via Blip (również na Twitterze). FB i G+ pomijam, bo to zupełnie inny rodzaj serwisu jednak.
@ChrisVW: ale z tego co widzę to na razie nic z tego dobrego nie będzie :) blipowcy przychodzą do nas i się lekko panoszą ;) muszą przyjąć nasze zasady - bo jednak wpisy o treści:

";))"

"_____" itp. to u nas nie są mile widziane :) wiadomo ktoś czasem ponabija wpisy, ale bez przesady, zeby nabić 7 w ciągu 30 minut i wszystkie bez jakiejkkolwiek treści ;)
@zdechly_jez myślę, że na obu serwisach występują oba rodzaje wpisów - są wpisy wartościowe i te bezwartościowe (zapewne tych drugich, przytłaczająca większość). Zresztą to odzwierciedla po prostu ludzkość. Nigdzie elity nie stanowią większości (a gdyby stanowiły, nie byłyby elitą ;D).