Aktywne Wpisy
s1gyn +1
Mireczki, kilka dni temu się odwodniłam, ale tak bardzo i to odwodnienie postepowalo od kilku dni, w efekcie zaczęłam mieć bardzo niepokojące objawy i byłam mega strasznie osłabiona. Prawie zemdlałam. Piję elektrolity od dwóch dni ale takie uczucie masakryczego oslabienia jest ciągle, chociaz jest trochę lepiej niż było. I ciągle nie czuję się w pełni nawodniona. Ile tych elektrolitow mogę dziennie pic zeby ich nie przedawkować? Jest coś jeszcze co pomogloby mnie
Theo_Y +51
A)Mandat lub inne sądowe nieprzyjemności
B)Utratę pozwolenia na broń lub problemy przy wyrabianiu jego(pozwolenia)
Dziękuje za odpowiedź
Pytanie kieruje do #strzelectwo #bron #pozwolenienabron #czarnoprochowce trochę #prawo oraz @BrzydkiBurak
Komentarz usunięty przez autora
dlatego wole zapytać a nie ryzykować, choć z drugiej strony to głupie trochę że bez problemu można porobić trochę huku że straszaka lub popularnego achtunga, a z czarno prochowca już nie
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU19990530549
@BrzydkiBurak: Według mojego czytania ustawy wygląda wcale że nie. Jest "w celach szkoleniowych i sportowych tylko na strzelnicach" ale o innych celach zapomnieli (to wcześniej dotyczy raczej korzystania ze sprzętu obiektowego, którego inaczej nie można by ludziom udostępniać).
Oczywiście interpretacja milicji może być taka, że jak ktoś próbował trafić, to cel szkoleniowy (uczy się strzelać) a jak z kolegą liczyli trafienia, to sportowy (współzawodnictwo) a w ogóle