Aktywne Wpisy
Bekovsky +222
jak myslicie chlopaki, to sceniczna adaptacja romea i julii, czy tez predatora?
#pytanie #zwiazki #logikarozowychpaskow
Mirki mam pytanie bo już sam nie wiem czy to ja jestem dziwny, czy daję się zmanipulować.
Poznałem swoją obecną dziewczynę jakiś czas temu, kupiła ze swoimi znajomymi bilety na Tomorrowland jeszcze zanim się poznaliśmy, obecnie razem mieszkamy itd.
Chodzi o to, że dla mnie jej wyjazd tam jest trudny do zaakceptowania, wiem, że zaufanie itd. Ale i tak trudno mi się z tym pogodzić.
Rozmawiałem z nią o
Mirki mam pytanie bo już sam nie wiem czy to ja jestem dziwny, czy daję się zmanipulować.
Poznałem swoją obecną dziewczynę jakiś czas temu, kupiła ze swoimi znajomymi bilety na Tomorrowland jeszcze zanim się poznaliśmy, obecnie razem mieszkamy itd.
Chodzi o to, że dla mnie jej wyjazd tam jest trudny do zaakceptowania, wiem, że zaufanie itd. Ale i tak trudno mi się z tym pogodzić.
Rozmawiałem z nią o
#prawojazdy
@peszmerd: Czy tiry nie są przypadkiem ciężarowymi z naczepami, a nie osobowymi z przyczepami? ( ͡º ͜ʖ͡º)
@ArnE-: Na placu PORDu już byłam, nie widzę
1. Kierujący pojazdem, zbliżając się do przejazdu dla rowerzystów, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerowi znajdującemu się na przejeździe.
1a. Kierujący pojazdem, który skręca w drogę poprzeczną, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustąpić pierwszeństwa rowerzyście jadącemu na wprost po jezdni, pasie ruchu dla rowerów, drodze dla rowerów lub innej części drogi, którą zamierza opuścić.
2.(uchylony)
3. Kierujący pojazdem, przejeżdżając przez drogę dla rowerów poza jezdnią, jest
http://miastadlarowerow.pl/index_wiadomosci.php?dzial=2&kat=9&art=105
Nieprawdą jest, że "rowerzysta na przejeździe dla rowerów ma pierwszeństwo". Reguluje to precyzyjnie wspomniany art. 27 ust. 1a (samochód skręcając w drogę poprzeczną musi ustąpić pierwszeństwa rowerzyście jadącemu na wprost), art. 25 ust. 1 ustawy (zasada prawej ręki) oraz znaki i sygnały drogowe. Na ponad 95% przejazdów dla rowerów znaki drogowe ("ustąp pierwszeństwa" lub "stop") są umieszczone (na drodze poprzecznej, dla samochodów przejeżdżających przejazd dla rowerzystów) i
rowerzysta nie ma w tym momencie (będąc przed przejazdem) żadnego pierwszeństwa, będzie miał pierwszeństwo kiedy już wjedzie na przejazd rowerowy, ale narazie pierwszeństwo ma "A", kiedy "A" minie przejazd, rowerzysta może jechać dalej mając już pierwszeństwo przed "B", ponieważ "B" musi mu ustąpić pierwszeństwa zgodnie z Art 27, 1a
Masz jakieś argumenty czy tylko przekonanie o swojej racji?
tak czy inaczej dopóki rowerzysta nie wjechał na przejazd nie ma pierwszeństwa