Aktywne Wpisy

SupreminTHC +89
Zobaczymy co teraz z tego wyjdzie
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna zasady.
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
#amberplus #plusujomireczki #glupiewykopowezabawy #heheszki #zadarmo
AMBER PLUS
Każdy chyba już zna zasady.
1. Plusujesz post
2. Plusujesz wszystkie komentarze
3. Dopisujesz swój komentarz
4. Reszta plusuje Twój komentarz
#amberplus #plusujomireczki #glupiewykopowezabawy #heheszki #zadarmo
Aviatik7 +497

Jakby łaskawy mirek podrzucił ciekawy artykuł, albo podzielił się swoimi mądrościami, lub zawołał kogoś kto jest mądry.
To co ja w internetach znalazłem, to wszystko rady dla kogoś kto zna języki programowania, umie napisać aplikację i nie wie co dalej z nią zrobić.
Do kogo, gdzie uderzyć? Szukać znajomego który być może w nie oszuka i po wysłuchaniu pomysłu nie będzie go uważać za swój? Szukać zawodowca, spisać jakąś umowę, wyceni za ile taką aplikację napiszę i ją dla mnie stworzy?
Czy nie ma wyjścia i trzeba się nauczyć programować?
#aplikacje #programowanie #januszebiznesu
@KaktusCK: za pomocą chęci zdobyć umiejętności. Albo wynająć kogos żeby zrobił za ciebie
no jak opcja dwa to tylko. Ale wtedy musisz sie upewnić że wiesz cokolwiek o rynku, bo to że tobie
@AwizisieAkat: no i jak mam pieniądze... to co dalej? (serio pytam)
@Naxster: Kogo? Szukać gdzie? Dać ogłoszenie o prace na olx? Szukać firmy która zajmuje się pisaniem aplikacji (są takie?) ? (serio pytam)
@MrocznyBrokul: co to ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
tylko musisz wiedzieć, że stworzenie profesjonalnej aplikacji, np. mobilnej to przynajmniej kilkadziesiąt tysięcy
Tak jak niegdyś dwoch przyjaciół zleciło wykonanie serwisu internetowego cukierbergowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Jeśli tego nie wiesz, to proponuję zbadać trochę bardziej rynek, bo Twoja aplikacja może okazać się czymś, co zostało zrobione parę lat temu przez jakiegoś Hindusa mieszkającego w USA.
http://oferia.pl/zlecenia/specjalistyczne/aplikacje-na-komorke
http://programy.zagrosze.com/
http://itcraft-mobilne.pl/cennik-aplikacji-mobilnych/
Pomysł nie ma prawie żadnej wartości, w 95% o sukcesie decyduje marketing i/lub jakość wykonania. Jest tyle genialnych pomysłów, które się nawet nie przebiły i jednocześnie wiele ubogich, odgrzewanych kotletów które stały się hitami (vide Snapchat).
Nie
Więc w sytuacji OPa który nawet nie wiadomo czy ma jakieś pojecie o rynku to jasne. Ale nie jest to reguła ogólnoświatowa.
@Naxster: Dzięki, zadzwonię, poszukam innych, pogadam.
@michalsedziwoj:
no właśnie, wierzą.
Nie boje się, rozmiawiam, a nie rzucam pomysły w
@KaktusCK: Do tego piję. Taka panika serio wygląda gównianie i na starcie nie chciałoby mi się z Tobą rozmawiać. Nie masz kompletnie nic i wyciągasz mi NDA xD
Jeśli miałbyś firmę która teraz mogłaby być w kręgu mojego zainteresowania (może taką masz) i byś miał takie podejście właśnie jak teraz, to raczej mi jako klientowi ... nie chciało by się z tobą gadać.
Ja np. firmę mam i jakikolwiek klient do mnie by nie przyszedł to jego problem
Nie chciałbym takiego klienta jak Ty z jednego powodu - widziałem już takich sporo i wiem, że z takim podejściem w większości przypadków nic z tego nie będzie. A nie interesują mnie porzucone/upadające projekty.
@KaktusCK: widzę że w linkach została podana firma w której pracuje ;) maly ten internet ;P
Podkradaniem pomysłu bym się tak nie przejmował jeśli idziesz do firmy. Zawsze przed rozmową o pomyśle możesz podpisać umowę, by zabezpieczyć się przed tym (taka o poufności).
W typowych software house (takim jak my) jak przychodzisz jako klient, chcesz mieć wykonany projekt, to my go wykonujemy, supportujemy, a piankę spijasz ty. W umowie