Aktywne Wpisy
jmuhha +222
Niesamowite, że zostało nam raptem 5 dni, żeby obudzić się w lepszej Polsce dzięki temu Panu 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
YouTouchMyTralala +113
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Witajcie mirki,
Piszę bo mam problem mały, wykonuję jako firma zlecenia dla innej firmy, bez umowy itp. dobrze sie współpracuje więc umowa mi nie potrzebna. Wykonałem stronę www wraz z panelem i różnymi dodatkami i normalnie wystawilem za to fakture dla agencji. Sygnuje oprogramowanie swoim symbolem i copyrightami. Odezwał się do mnie bezpośrednio klient, że chce zmiany na stronie, pomijajac ta agencję. Zgłosiłem to agencji i w odpowiedzi poprosila mnie, zeby nie sygnowac oprogramowania, ale jednak bym chciał, żeby byla wzmianka o tym, ze tworzę takie rzeczy. Co zrobić w takiej sytuacji? Chce byc fair wobec agencji ale tez chcialbym jakas reklame mieć żeby poszlo w eter.
#webdev #programowanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Limonene
@Owieczka997: Jak nie podpisali umowy, ani się jawnie na to wcześniej nie umawiali (umowa ustna), to wszystko co napisał, jest jego i może się pod tym podpisywać, jeżeli ma ochotę :)
@AnonimoweMirkoWyznania: Jak nie ma umów to trzeba kombinować, jak chcesz być fair w stosunku do
Żadna umowa nie może regulować zbycia osobistych praw autorskich. Podpisanie się pod cudzym projektem? No nie bardzo!
https://poradnikprzedsiebiorcy.pl/-prawa-autorskie-do-strony-internetowej-przedsiebiorstwa
btw, @AnonimoweMirkoWyznania: ponieważ nie wliczałeś takiej sytuacji podczas "zawierania umowy", przemyśl czy nie powinieneś negocjować lepszego wynagrodzenia w zamian za rezygnację wykonywania swoich praw
Najpierw trzeba ustalić czy strona jest utworem, bo nie każda jest.
Czy jej elementy są utworem.
Na pewno nie można się podpisać za kogoś i przypisać sobie autorstwa jeśli strona jest utworem.
Jak zrobiłeś stronę(która jest utworem), grafikę itp na pewno możesz się wszędzie chwalić, że ją