Wpis z mikrobloga

jak myslicie, kiedy ktos z PiSu dojdzie po rozum do glowy i ludzie zaczna sie wylamywac z rodzimej partii?

Pamietamy jak swego czasu Marek Jurek i Ziobro sie wycofali po paru wiekszych akcjach. Co sie jeszcze musi #!$%@? po :

-zaoraniu TK
-bezczelnej propagandy w mediach publicznych
-misiewiczach
-januszach dyplomacji
-skandalicznie przyjetym budżecie
-#!$%@? pozycji w UE
-probie zamachu na KRS
- stwierdzeniu, ze antyludzka ustawa OrdoIuris byla w porzadku
- rozwaleniu wojska polskiego
- i ostatniej zachciance prezesa czyli "#!$%@? Tuska bo tak!"

Nie bede juz mowic o tym, ile razy nazywani obywatele byli od komunistow czy innych sbkow, zwolennikami zabijania dzieci czy nie wiem,wspierania jakies obcych interesow.

W nirmalnym panstwie ludzie juz po 2007 roku dawno by stwierdzili, ze PiS nie nadaje sie do rzadzenia...

A PiS ciagle w sadarzach utrzymuje sie...

#neuropa #polityka #gorzkiezale
  • 18
@Goofas: nie wiem czy to, ze do rozłamu jeszcze nie doszło to nie jest kwestia tego, ze obecna sytuacja była ich upragnionym celem przez 8 lat, więc trudniej im z tego zrezygnować, łatwiej przełknąć kwestie z którymi się nie zgadzają.
I PiS przed smolenskiem to była chyba inna partia jednak, teraz są to znacznie słabsze osobowości, bardziej mierni i bierni niż ci, którzy już poza pisem są i zginęli w 2010?
jak myslicie, kiedy ktos z PiSu dojdzie po rozum do glowy i ludzie zaczna sie wylamywac z rodzimej partii?

@Goofas: O czym Ty marzysz, cumplu? Przecież PiS ma teraz pełnię władzy, stały elektorat i wysoce prawdopodobną drugą kadencję. Dla nich sytuacja jest bardzo stabilna, nie sądzę, by ktokolwiek z obecnego składu partii chciał się w najbliższym czasie od niej oderwać i ryzykować zepchnięcie na polityczny margines (vide Ujazdowski). To jest ich
@Goofas: zacznijmy od tego, że kaczyński, jakim złamasem by nie był, jedną rzecz umie świetnie - umie rozgrywać elektorat a w tym celu świetnie wykorzystuje emocje. Na moje to jest tak, że dużą część elektora pisu stanowią ludzie, którym się w życiu "nie udało". pis swoją retoryką wskazał im winnych ich niepowodzeń ("układ", "oni", "elity") stawiając się w roli obrońców uciśnionych. Do tego doszła katastrofa smoleńska, która dała im fundament do
@mexi: powiem ci szczerze, ze Twoj komentarz jest jedna z najlepiej napisanych rzeczy, jaka widzialem pod moimi wpisami. Chyle czola.

Co do ludzi " miernyh ale wiernych " - zauwaz ile osob nagle z dupy pojawilo sie szeregach partii. Totalnych nonameow. Lacznie moze naliczysz z 10 osob w PiSie, kore nie sa ministrami czy rzecznikami itd - ktorych po zdjeciu bys rozpoznal i bys wiedzial jakiekolwik podstawy - czym sie zajmuje,
duh

@Goofas: Nie chcę wam przeszkadzać w tum wzajemnym uwielbieniu, ale mógłbyś używać jakiegoś słownika w przeglądarce żeby się przynajmniej w tej kwestii nie ośmieszać.

@Goofas: Jak na razie łączy ich jedna rzecz - koryto. Póki PIS jest na fali a na horyzoncie bezchmurne niebo (brak realnej szansy na rozpisanie wcześniejszych wyborów) to szczerze wątpię że któraś z wewnątrzpartyjnych frakcji będzie próbowała dojść do głosu, zwłaszcza że wódz trzyma wszystkich za pysk. Sytuacja mogłaby się diametralnie zmienić
Nie chcę wam przeszkadzać w tum wzajemnym uwielbieniu, ale mógłbyś używać jakiegoś słownika w przeglądarce żeby się przynajmniej w tej kwestii nie ośmieszać.

odpowiedz

@O5KAR: ( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)przyganił kocioł garnkowi
@bombastick: Literówka, oba znaczki są obok siebie na klawiaturze i zdarza mi się to za często, ale też zauważyłem kiedy już za późno było na edycję. Kolega awatar Tuska popełnia niestety błędy ortograficzne dość często, co nie przeszkadza mu uważać Polaków o innych poglądach za głupców.
wódz trzyma wszystkich za pysk

@NH35: Nie trzyma. To złudzenie. Nad Macierewiczem nie ma żadnej kontroli, Szyszko też robi co mu się podoba. Owszem, kaprysy Kaczyńskiego są spełniane za wszelka cenę (niestety - vide Tusk), ale poza tym każdy robi co mu się podoba.
@Goofas: jak w imię walki z pisiorkami chcesz korzystać z tekstu - śmiało. Żeby też było jasne - powyższy tekst na pewno nie oddaje wszystkiego i na pewno są ludzie, którzy mają inne motywy popierania pisu. Niemniej, jak sam zauważyłeś, ich posłowie - cynicznie wykorzystali swoich najbliższych którzy zginęli w Smoleńsku aby dopchać się do koryta, nawet są ich w stanie wykopać z ziemi aby ugrać kolejne miliony złotych. Ci ludzie