Aktywne Wpisy

deafpool +159
Karyna która mieszka pode mną co godzinę wychodzi na balkon żeby sobie zajarać. W moim mieszkaniu śmierdzi dymem papierosowym tak, że aż chce się rzygać. Najgorzej jest w takie dni jak ten, gdy prawie w ogóle nie ma wiatru. Smród zostaje w moich pomieszczeniach.
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#

Goronco +362
#nieruchomosci
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
źródło: temp_file4889562405802622474
Pobierz

Mirki jak używać funkcji QoS?
Chciałbym rozdzielić internet, czasem laguje mi jak ktoś ściąga itp.
Mam internet netia 10 mb/s.
W jaki sposób to zrobić?
źródło: comment_A6jRSaaD9dBmYwHu6EJpCV8Pfet9Hznq.jpg
PobierzMożesz przypisać wartości do mac w tym trybie bandwith limiter?
źródło: comment_0UP4MXnS3K6YBn95j6wYXYARwcx1iMDi.jpg
Pobierzźródło: comment_SDVndhdeFGBaGW1kFHxxkjzaqwzHliAR.jpg
PobierzTo pozostaje Ci na poszczególnych PC poinstalować program do limiowania transferów typu cfosspeed i tam narzucenie limitów, albo zmiana urządzenia na takie, które QoS ma w wersji normalnej, a nie w stadium larwalnym :P
Edit: zwróć też uwage czy przypadkiem nie masz w ustawieniach programów do ściągania na innych stacjach narzuconych zbyt dużych ilości połączeń na torrent. Mi taki globalny dla pojedynczego torrenta robił problem kiedyś.
I co teraz? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Da się to zrobić teraz?
źródło: comment_XOW9CHEXZHB6NO4gcWWCjsCAnghq9dMm.jpg
PobierzBo chodzi mi o to, żeby rozdzielało np. no połowe internet jak 2 korzysta w tej samej chwili, a jak sam używam to żeby był max.
Najpierw idź na speedtest. Przelicz sobie wynik na Mb/s. To będzie Twoje max UP i max DOWN.
Potem wystarczy znaleźć MAC karty sieciowej, którą chcesz ograniczyć i wklepać limity.
Jeśli chcesz mieć stabilny ping to każdej karcie z sieci daj po 70% maxUP i maxDOWN.
Jeśli gdzieś w tych MACadresach jest smartfon to z miejsca daj mu 30%.
Przy takim podziale nie zapychasz maksymalnie łącza co daje stabilny ping
no dobra spróbuję, a ten, sobie dać max? xD
no jeśli chcesz mieć max to po prostu nie wrzucaj na tą listę swojego MACadresu :P
a głównie przeciez przez upload jest wysoki ping
Z transferem jest tak, że up zawala down tak samo jak odwrotnie. Jeśli masz to graniczenie, że możesz up wpisać tylko powyżej 1Mb/s to zostaw go pustego a po ograniczaj DOWN i zobacz czy będą jakieś rezultaty.