Krojenie pomidora: od "dupki" czy od boku? Osobiście uważam, że krojenie pomidora od boku to rak okrutnik, bo krojąc go w ten sposób, nietrudno rozwalić całą jego strukturę, dzięki czemu na ok. 3/4 przestaje się nadawać do krojenia na chebek. A co sądzą Mircy?
@zaorany_1: sam dopiero niedawno otworzyłem oczy i zrozumiałem, że można inaczej. Od tamtej pory moje życie zmieniło się na lepsze.
@Laelette: no właśnie jest taka #!$%@?ąca, twarda część pomidora, kiedy się go kroi w plastry od boku i np. moja narzeczona wycina to w cholerę. Przy cięciu "od dupki" ten problem pojawia się dopiero przy samej końcówce pomidora. Nie mam pojęcia, czy mówimy o tej samej części pomidora.
@enslavedeagle: nie wiem jak ty to kroisz że problem pojawia się przy samym końcu krojenia, przecież nierzadko ta biała szypułka wchodzi do połowy pomidora? i co wtedy, #!$%@? większą część pomidora? Dużo zależy od gatunku pomidora, te takie co są teraz niby rzymskie to mają malutką szypułkę to można to kroić od dupy
#kuchnia #jedzenie #gotujzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@Laelette: no właśnie jest taka #!$%@?ąca, twarda część pomidora, kiedy się go kroi w plastry od boku i np. moja narzeczona wycina to w cholerę. Przy cięciu "od dupki" ten problem pojawia się dopiero przy samej końcówce pomidora. Nie mam pojęcia, czy mówimy o tej samej części pomidora.
Komentarz usunięty przez autora
@enslavedeagle polecam ostrzyć nóż, wtedy nie ma tego problemu