Wpis z mikrobloga

Ile może mnie kosztować wymiana szybki w starym zegarku Poljot u zegarmistrza/jeśli się da to samemu? Znalazłem na Alle fajny zegarek, jednak ma dosyć zadrapane szkiełko. Wielokrotnie widziałem aukcje z wymienioną szybką na plexi i zastanawiam się, czy warto, bo sporo nie kosztuje, a z wyglądu mega. ( ͡ ͜ʖ ͡)
#zegarki
  • 13
  • Odpowiedz
@TMBRK: Raczej warto jak Ci się zegarek podoba. Ja sam tak zrobiłem z atlantikiem worldmasterem i byłem w szoku, że te szkiełka są tak tanie. Z tego co pamiętam moje kosztowało niecałe 5 zł, a z robocizną zegarmistrz wziął chyba 20.
  • Odpowiedz
@Jarczur: jezeli pytającemu zegarek się podoba, to znaczy że warto wymienić szybkę za równowartość dwóch kebabów. Nawet jeżeli to poljot lub inny rusek.
  • Odpowiedz
@thewickerman88 niektóre są bardzo popularne, nie trzeba szukać. Zrobienie sobie mod"a, czy pasówki to już zupełnie inna kwestia. Tu mówimy o kupnie i wymianie szkła vs kupno już z dobrym szkłem. Dowiadujac sie co to za model można ocenić czy warto.
Btw fajna ta zmodowana amfibia. ;)
  • Odpowiedz
@grothanpazness tarcze kupiłem oddzielnie na ebay bo ta która była w zegarku była zniszczona. Ewentualnie możesz szukać na allegro po wostok amfibia sektorówka (tak potocznie nazywają tą tarczę z sektorami). Bezel stalowy z ebay, od ukraińca boris_bvp czy jakos tak. Generalnie jak sie rozejrzysz to jest ich troche na ebay. Są produkowane do nowych amfibii więc do starej był za duży-trzeba było piłować od dołu by nie zaczepiał o koronkę. Jest
  • Odpowiedz