@sonep: ja bym się nie zastanawiał co konkretnie znaczy słowo, tylko jakie znaczenie ma zdanie :P Ale powiedziałbym, że w które dni zajęcia się odbywają
@sonep: ja nauczyłem się angielskiego dopiero jak zacząłem więcej gadać po angielsku i oglądać filmy bez napisów, bo są czasami zwroty których się używa i tyle.
@sonep: na pewno nie rozumiem wszystkich dialogów, zwłaszcza jak jest jakieś bardziej fachowe słownictwo, albo jakiś dziwny slang (murzyni xD), zaczynałem od filmów, które już wcześniej oglądałem i są raczej skierowane do dużych grup, typu harry potter czy coś takiego, a później jakoś leci :P
@Ewentualnie: Ja nie moge sie tak uczyc, bo rozumim tylko jakies urywki, przez co całe konwersacje są dla mnie nie zrozuiale. Ostatnio zaczalem sie uczyc z jakichs aplikacji na telefon z konwersacjami audio+tekst
#prezydent #usa #polska Czy tylko mi przeszkadzała wczoraj wszechobecna flaga Ukrainy , podczas wizyty Bidena ? Jak na początku serio ich wspierałem to już mam tego powoli dość i ciągle czekam aż Zalenski zacznie usuwać pomniki bandery na Ukrainie
Can you tell me what days the classes are on?
@sonep: