Wpis z mikrobloga

@bartex121: @thomasj: @marchewaa: @noszu: Jeszcze w obudowie z dodatkami wifi hubem itp... Koleś chce się pozbyć. Wsumie cena jest niezła tak jak porównuje. Tylko pytanie czy ja to do czegoś wykorzystam. Trochę na zasadzie kupić bo tanio to słabo. Mam w sypialni TV bez smarta i chciałbym może odpalić jakiegoś netflixa czy film po dlna? Czy może jakiś serwer NAS na tym postawić?
  • Odpowiedz
  • 0
Bierz 3, ja wcześniej korzystałem z osmc na 2 i teraz działa trochę szybciej. Nie jest jakaś kolosalna różnica ale widać gołym okiem
  • Odpowiedz
@adam-skowyt: sprawdzi się do zastosowań o jakich mówisz. Dodatkowo możesz kupić ledy rgb i dorobić sobie ambilight do tv ;) obsługa kodi z pilota od tv, nas, dlna, appka na telefon - wszystko jest. Musisz wiedzieć jednak, że nie uciągnie h.265
  • Odpowiedz
@adam-skowyt: Instalowałem/miałem kodi w kolejności na rpi2, rpi0, sunvell t95m, tx3 pro.

Rpi0 pomijam. Różnica między rpi2 a tymi dwoma boxami za które zapłaciłem 120 i 150 zł jest kolosalna, nie zapominając, że na rpi nie odpalisz np. netflixa. Rece me opadaja jak ci wszyscy janusze piszą tobie, że rpi2 jest zajebiste pod kodi, ale wiesz co? Nagram ci film, jak chodzi kodi na rpi2 a jak na t95m
  • Odpowiedz
@adam-skowyt: Ja sprawdzałem osmc na pi zero i niestety się zawiodłem, mimo szybkiej karty tnie. Tzn o ile samo osmc chodzi naprawdę płynnie to po dograniu dodatku sd-xbmc z polską telewizją przeglądanie zasobów to jakaś masakra. Nawigowanie po menu (pobierane dynamicznie z zasobów np. tvn player) jest tak powolne, że się odechciewa czegokolwiek obejrzeć zanim się cokolwiek załaduje. Nie wiem, może to problem sieci, ale łącze mam szybkie więc raczej nie.
  • Odpowiedz