@ppawel: Dzięki wielkie! Jak byś miał chwilę, żeby zobaczyć czy merytorycznie się to też spina, będę wdzięczny. (Odwdzięczę się czymś płynnym( ͡°͜ʖ͡°))
@saquas: o kurcze, jeśli to jest zadanie na regulara to ja już dawno powinienem zmienić robotę. W sumie zmotywowałeś mnie, żeby się nad tym poważnie zastanowić. Powodzenia mireczku! ( ͡°͜ʖ͡°)
@saquas: No elegancki kod. Ale jeśli linkedin się zgadza, to już masz dobrych pare ładnych latek doświadczenia. Mimo to super, bo czasem architekci z 15+ letnim doswiadczeniem piszą tak, że się nie rozumie nic, a funkcjonalność tak łatwa jak kalkulator, a tutaj to nawet Pani od polskiego by zrozumiała co ten kod robi =) Propsy.
@saquas: Jakiego używasz IDE? Jeśli Idei, to sformatuj kod używając CTRL+ALT+L przed commitem ;) Bo widziałem, że w okolicach ifów kod masz niesformatowany i czasem spacje się zdarzają.
@MetroStation intellij, a widzisz normalnie commituję z ide, gdzie mam ustawione auto formatowanie, a teraz wyjątkowo robiłem z konsoli. Dzięki za info!
@1deem: Dzięki za info! Bardzo cenny komentarz. Myślę, że zrobię tak jak mówisz. Co do stringa w konstruktorze, to dostałem już taki szablon i nie mogłem tego zmienić.
https://github.com/marcinpanfil/hospital
#java
- nawet, jak masz single-line statement po ifie, to używaj klamer {}, to pozwoli uniknąć błędów.
- enumy możesz formatować trochę
Bo widziałem, że w okolicach ifów kod masz niesformatowany i czasem spacje się zdarzają.
Tak na pierwszy rzut oka to bym sie doczepil do tego fragmentu.
public boolean isAlive() {return this.conditions.get(0)