Wpis z mikrobloga

pytanie do Mirunów, ktorzy ogarniaja angielski indie-rock. Jak to jest z The Libertines, bo niby wczesniej, na poczatku i u szczytu ich popularnosci, przed momentem w ktorym Pete Doherty poszedl na odwyk to on byl frontmanem grupy, a teraz jak to wyglada? Paleczke po nim przejal Carl Barât? Drugi gitarzysta? Bylem na ich koncercie i generlanie Pete wygladal jak cien samego siebie. Dlatego teraz jak ogladam ich teledyski i wystepy to mi sie jakos tak naszlo na pytania i luzne przemyslenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gownowpis #muzyka #kiciochpyta
  • 7
@IspitOnYourGrave: no wlasnie widze, dlatego mnie to zastanawia. znalazlem na wiki, ze niby obaj byli co-frontman, ale jakos mi to nie pasuje i dla mnie to wlasnie Pete byl tym frontmanem a Carl byl jakby lekko w cieniu. Co zmienilo sie po wiezieniu i odwyku, jak juz pisalem
@delnaja: ja siedzę konkretnie w temacie. w skrócie Doherty poznał Barata przez siostrę. był nim zafascynowany. generalnie PD to bardzo wrażliwy człowiek wewnątrz i od małego pisał wiersze, zajmował się literaturą. Libs zaczęło działanie, na początku wszystko super, robią co chcą. Doherty olewał wiele nagrań, przez co jego partie musiał dogrywaćk to inny. często po prostu się nie zjawiał. podobnie z koncertami. wpadł w średnie towarzystwo i zespół był na drugim
@Thide: Dzieki za odzew! Wlasnie podczas koncertu na Opie bylo tak, ze PD byl jakby nieobecny i Barat odwalal cala robotę praktycznie. Przez to niezbyt milo wspominam ten koncert. Zagrany praktycznie na #!$%@?, byleby zagrać.