Zadko oglądam telewizje bo nie mam na to czasu, ale dzisiaj mi się zdarzyło i przerazila mnie ilość reklam farmaceutycznych!! Poczytalem trochę w internecie i stwierdzam ze Polacy sa LEKOMANAMI !! np. "Według specjalistycznego czasopisma "Manager Apteki" zajmujemy trzecie miejsce na świecie (według liczby zużytych opakowań), zaraz po Amerykanach i Francuzach. Tylko na Ibuprom wydajemy ok. 70 mln zł rocznie..." Oni Wam robia pranie mózgów, a Wy finansujecie ta mafie farmaceutyczna... Nie dość ze się mało zarabia w tym kraju to jeszcze wydajecie tyle pieniędzy na "leki" które w 80% pewnie nie sa Wam tak naprawdę potrzebne... Mnie jak boli glowa nie biore Apapu itp. i sama po jakims czasie przechodzi... W Polsce apteki sa na każdym rogu, czasami na 1 ulicy sa 2-3, a czemu w innych krajach Europy nie ma ich nawet polowy tego co u nas? Puszcza w tv reklamę leku na bol du*y i nagle znajdzie się milion ludzi, których zacznie ona bolec...
@damian-bukowski-89: też to zauważyłam, tabletki na sranie, na niesranie, "niespokojne nogi", kaszel palacza, tysiąc rodzajów magnezu. 80%reklam to jakieś farmaceutyki. Nawet dzieciom wciskają jakieś syropki na spanie.
Wpis z mikrobloga
Skopiuj link
Skopiuj link