Wpis z mikrobloga

Skończyłem I stopien budownictwa na #pk i zastanawiam się jaką specjalność wybrać na II. W grę wchodzi KBI lub TOB. Na TOB byłem na profilu dyplomowania, wiem że łatwo napisać tam pracę i ją obronić. Po studiach chciałbym pracować na budowie ale do uprawnień potrzebna jest też praktyka projektowa do czego przydałaby się wiedza z KBI. Studiował ktoś na tych profilach i mógłby coś więcej o tym napisać?
#studbaza #budownictwo
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szymczok: Rób zaocznie. Cokolwiek. Prawda jest taka, że nie ważne co kończysz, w naszych realiach liczy się tylko i wyłącznie to, że skończyłeś. Jeśli będziesz jednocześnie pracował i studiował, to wraz z odbiorem świstka z uczelni możesz składać papiery na egzamin z uprawnień.
  • Odpowiedz
@szymczok: ten sam dylemat cumplu. Ale zdecydowałem, że raczej pójdę na TOB bo jednak chce pracować na budowie, a nie w biurze i w takim razie nie ma po co się męczyć (bez sensu iść na KBI dla 2 tygodni praktyki w biurze..)
  • Odpowiedz
@szymczok: Do uprawnień kierowania robotami na budowie nie potrzebna jest praktyka projektowa, tylko odwrotnie to działa tzn. do uprawnień projektowych trzeba mieć praktykę na budowie i w biurze projektowym(obecna sytuacja, gdyż znowu coś tam zmieniają w ustawach).
  • Odpowiedz