mirki pomocy, upadł mi laptop z krzesła i wideo na niektórych serwisach (np. fb) wyświetla mi się teraz tak jak na załączonym obrazku. Na youtube filmy wyświetlają się normalnie. Co robić?
@niech_ktos: ja bym doszczętnie usunął sterowniki i zainstalował od nowa, u mnie jak coś nie trybiło ze sterownikami to miałem identyczny objaw. Jeśli potrafisz rozkręcić lapka to obejrzyj w środku jak to wygląda.
@niech_ktos: może nie wynikł z powodu upadku. Reinstalacja to nie jest jakieś wielkie przedsięwzięcie, a warto sprawdzić. Obciąż ją też i sprawdź czy krzaczy - jakaś gra czy inny furmark
@Piterovy: @Dilinus: @tasiu84: @ZwirekBentonitowy: dzięki za pomoc. Komputer oczywiście restartowałem zanim zapytałęm tutaj. Dzień lub dwa po waszych poradach postanowiłem je wprowadzić w życie. Odpaliłem kompa i ku wielkiemu zaskoczeniu problem już nie występuje, filmy wyświetlają się normalnie. Widocznie mój komputer potrafi naprawić się sam :) A pojawiło się to po upadku na 100% bo sprawdziłem od razu po upadku a wcześniej problem nie
#pomoc #komputery #pcmasterrace #laptopy #asus #zenbook #laptopmasterrace
Na samym końcu dopiero wysyłałbym na serwis.
Wyłącz hardware acceleration, problem powinien zniknąć, i odpal jakiegoś benchmarka na kartę.
A tak w ogóle to zrestartuj komputer.
Obciąż ją też i sprawdź czy krzaczy - jakaś gra czy inny furmark
Komentarz usunięty przez autora