Wpis z mikrobloga

Czy ktoś z #epapierosy mógłby mi powiedzieć jak to wyglada z przewożeniem #epapieros przez granice? Przeczytałem gdzieś, ze trzeba mieć osobne opakowanie na akumulatory i wszystko trzeba rozkręcić. Problem jest taki, ze wylot jutro, do sklepu mi sie nie chce iść, a takowego pudełeczka nie mam :/ mogą sie o cos do mnie przyczepić ogólnie przy przewozie? Cos trzeba zrobić?
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MisterBorou liquidy przewozisz tak jak wszystkie inne plyny w podrecznym - pojemnik maks 100ml, wszystkiego maksymalnie 1litr, zapakowane w woreczek strunowy. Akumulatory, jak nie masz pudelka, bezpiecznie tez w strunowym coby przypadkowo zwarcia nie zrobic. Oproznij tanka bo sie rozleje przez zmiane cisnienia. Na bramkach moga sie zapytac co to jest, kazac rozkrecic oraz zaprezentowac dzialanie.
Jesli masz bagaz lukowy wpierdziel wszystko do niego i zapomnij o tym do czasu odebrania
  • Odpowiedz
Z własnego doświadczenia z lotniska Poznań i Skavsta Sztokholm :
Celnicy wiedzą co to do czego służy nic nie trzeba rozbierać. Bagaż podręczny, wykladasz z całą elektronika do skrzynki, prxeswietlaja i po bólu. Co do płynów max litr ale jest ale. Litr to pojemność worka, który możesz dostać / kupić od celników. Nie wchodzi tam litr :( bo pojemniki maja swoje rozmiary. Potrafią obejrzeć odkręcić powachac. Raz mnie zapytali tylko jaki jest
  • Odpowiedz
@xGogi nie wolno, ale to ze wzgledu na to ze ktos moglby wlozyc do takiego bagazu fajke z akumulatorami w srodku i z przykreconym atomizerem, co mogloby doprowadzic do pozaru. Wystarczy ze mechanik badz uszkodzona elektronika w sprzecie i o tragedie nie trudno.
Wozilem tak fajke, nikt sie nie przyczepil. Po UE i jak narazie z Argentyny.
  • Odpowiedz
Ostatnio lecialem do wawy, i na kontroli osobistej dziewczynie w torebce wcisnał się mod ( ͡° ʖ̯ ͡°) Pomimo dymu, nie wzieli jej za allahakbara ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz