Wpis z mikrobloga

@zagorzanin: przepraszam, że się wtrącam, ale też chciałem założyć sklep internetowy bez wkładu finansowego. Czy jest to w ogóle możliwe? Widziałem prestaShop, ale tam jest napisane "darmowa instalacja" jak z korzystaniem? Skusił mnie też portal WIX- mają bardzo ładne szablony. Niestety jeśli chce się obsługiwać zamówienia trzeba zapłacić 33 zł miesięcznie... Są jakieś alternatywy?
@gc89: no ja mogę się pochwalić sukcesami sprzedażowymi w sklepach, które zrobiłem na prestashop. I nie jestem żadnym programistą. Musisz kupić domenę, serwer i ewentualnie templatkę pod prestashop lub używać darmowego szablonu.
@JestemZSosnowca: a te magiczne inne sklepy mają wtyczki do płatności? Czy trzeba ręcznie integrować z api? PS i którą templatkę polecasz? Nigdy nie robiłem na tych templatkach i jestem ciekawy co jest w miarę ok.

@gc89: SaaS - płatność co miesiąc, nie obchodzi Cię hosting. Presta/wp+woo musisz mieć hosting i domenę, ale reszta jest raczej darmowa. Chyba, że chcesz lepszą "skórkę" albo lepsze pluginy. Tak czy inaczej ze sklepami jest
@xDrope: sleekstore ma polskie bramki i PayPal, to drugie jeszcze nie ma

Co do presty, powyżej 50 produktów, albo dużej ilości wariantów, jest przewaga presty. Do małych nie ma sensu, jedyny problem z prestashop jest problem że każdy szablon (przy 1.6) wygląda prawie tak samo, wszystko co sensowne moduły płatne, a przy 1.7 zrobili istne spaghetti code co #!$%@? przy modyfikacjach.