Wpis z mikrobloga

Mirki #remontujzwykopem i #budownictwo odnośnie wpisu @Ricx jaką tanią młotowiertarkę polecicie. Czy taki chińczyk McAllister z Castoramy da radę chce zamontować sufit podwieszany na 50m2 Z kasą krucho na np: Makite (mam zwykłą wiertarkę ale wiercenie tym w żelbetonie to masakra). Sufit będę robił długo i powoli więc wypożyczenie odpada.
  • 10
@ErroL: da radę, McAllister ma bardzo dobre opinie jak na sprzęt dla amatorów, ogarniesz więcej niż jeden remont. Ja mam dużą młotowiertarkę za 179zł z JULA, najbardziej budżetowy sprzęt jaki był na stanie a dziur nawierciłem tyle, że nie zliczę. Pokaż na wszelki wypadek jaki model z tej Castoramy.
@ErroL: jeszcze taki protip z doswiadczenia, kup wiertlo dluzsze, niz dziury, ktore wiercisz, krotkie wiertla (80mm?) pekaly nam jak zapalki przy spotkaniu ze zbrojeniem, przy dluzszym wiertle jest lepiej bo ma jak sie "wygiac" i ew ominac zbrojenie, przez co starczaja na duzo dluzej:)
@plazma: Wiesz, wiertła za 3 zł też widziałem ;) Poza tym jak kupisz lepsze wiertło (np. z 4 widiami) to wywiercisz dziurę 2x szybciej. Oczywiście nie musi z najwyższej półki, przewiercanie zbrojenia to też nie najlepszy pomysł...