Aktywne Wpisy
Odwiertnik +126
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
kamil150794 +63
Dziś mija 10 lat neetowania
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Nie przepracowałem ani jednego dnia i nie mam takiego zamiaru, bo...
Nie miałem życia takiego jak inni.
Przez większość podstawówki i gimnazjum musiałem siedzieć w ławce z osobami, które do dziś nie umieją pisać, ani czytać.
Dużo nie chciałem. Nie marudziłem, że nie mam matki dyrektorki, prawniczki czy lekarki. Chciałem tylko nie być traktowany przez otoczenie jak genetyczne gówno. Czy to tak wiele? Najwidoczniej.
#przegryw #neet ##!$%@?
Powazne pytanie. Staje przed wyborem pierwszego samochodu. Kwota jaka mam to ok. 40-50 tys zl w warunkach polskich. Niemniej fajnie jakbym sie zmiescil w 40.
I teraz warunki jakie musi spelniac taki samochod:
- silnik tak do 1.6 (ubezpieczenie)
- rocznik tak od 2010 wzywz (ubezpieczenie i podatki)
- przebieg do 150tys. km
- byc w miare bez awaryjny jak i tani w ewentualnej naprawie
- jako ze mieszkam w duzym miescie to najlepiej jakby byl w miare kompaktowy (ale bez przesady)
- musi w miare wygladac
- tylne czujniki cofania
- sportowe fotele a raczej takie ktore poprostu beda cie trzymac na zakretach
- manual
To chyba wszystkie takie najwazniejsze rzeczy jak do tej pory udalo mi sie znalesc jeden samochod ktory spelnia to wszystko a nawet wiecej jest to citroen ds4 ktorego widac na zdjeciu. Mozna go wyrwac za dobra cene ma mase bajerow jak dobrze poszukac, oszczedny paliwowo i raczje malo sie psuje a jak juz to raczej nic super powaznego (sprawdzalem fora i opinie w roznych krajach). Czesci tez w zasiegu portfela.
Do tego w miare fajnie wyglada na zewnatrz i w srodku.
Ale tak sie zastanawiam czy to jedyny taki samochod ktory by spelnial moje wymagania ?
Moze komus cos innego przychodzi na mysl ? Bo owszem jest masa samochodow ktora to spelnia ale albo przebieg jest wielki albo kosztuja duzo wiecej.
Nie chodzi mi o konkretne ogloszenia tylko o model samochodu ktory bedzie spelnial to wszystko.
Swoja droga jak ktos ma DS4 to fajnie jakby podzielil sie wrazeniami z pierwszej reki.
Dzieki( ͡° ͜ʖ ͡°)
dlaczego w Polsce zawsze w podstawowych wymaganiach jest rocznik i przebieg? czyli lepiej zajeżdżonego ulepa ale młodego i z małym przebiegiem niż dobrze zadbane auto ale nie mieszczące się w roczniku czy przebiegu z wymagań?
@sailor_73: Co to kurna jest foka ? :P A i samochod to musi byc disel. Jakies popracie na te cytryny ?
@kmds: Wielkie dzieki zaraz oblukam. Sprawdzalem juz wczesniej bmw 1 i scirocco ale niestety za drogie dla mnie.