Wpis z mikrobloga

@Fr33:

A jest jakaś szansa sprawdzić to na miejscu? Podobno telefon nie był uruchomiony, natomiast pudełko było otwierane.

@fiksbo:

Zależy mi na dużym wyświetlaczu no i żeby był nowy, 64 gb to już wydatek ok. 3000 zł.
@kuba8998: No rozumiem Cię. Sam będę przesiadał się gdy wyjdzie model 8 ze Swojej 6s, 4.7 cala jest spoko ale no spróbuję na większym. Kto nie ryzykuję ten nie piję szampana :P Lecz nie wiem czy bym kupował przy możliwości 4K nagrywania telefon z 16 GB, filmiki 4K ciężkie są dość. Chyba, że nie filmujesz dużo to spoko. Ale to już do Ciebie decyzja należy.
@kuba8998: No możliwe. Czekam na 8 bo na razie 6s mi wystarcza, chociaż z 5s też bym został, ale miałem możliwość 6s wziąć w atrakcyjnej cenie to wziąłem nowego.
@fiksbo:

Z doświadczenia - jak na szybko mogę sprawdzić ten telefon (bez włączania go)? W sensie, czy nie jest kradziony/ew. czy nie jest to podróbka (chociaż nie widziałem jeszcze podróbek 6s plus). Podobno gość ma paragon z rtv agd, na którym powinien być SN - rozumiem, że powinien się zgadzać z tym podanym na pudełku?
@kuba8998: Najlepiej to poprzez IMEI, wpisując numer IMEI np. w google, czy też nawet u kogoś znajomego na policji możesz jeżeli masz takiego, tu cena jest ok moim zdaniem, wyszła 7 także inne spadają to taka kwestia. Ale gdybym Sam miał kupować to pierw poprosiłbym o IMEI w wiadomości od niego i potem szukał informacji w necie czy nie ma czasem gdzieś nigdzie informacji o ewentualnej jego kradzieży.
@kuba8998: Jak sprawdzić czy to Android, prosta sprawa. Obejrzyj sobie to

Co do Find My iPhone to kwestia w jakim stanie jest telefon. Jeżeli po uruchomieniu napisz "Hello" oznacza to ze telefon jest czysty i dopiero przejdziesz proces łączenia z kontem apple. Jeżeli telefon uruchamia się normalnie to w opcjach (bodajże iCloud) znajdziesz przełącznik FindMyiPhone. Czym to wogole jest? Usługa ta włącza multi factor authentication przez co nie dość że będziesz
@Ka4az
@Fr33
@fiksbo

Mireczki okazało się, że telefon jest w wersji demo. Co należy w takiej sytuacji zrobić? Bo podobno w jakiś sposób można przywrócić normalne oprogramowanie, ale nie do końca wiem jak. Miał ktoś z was z tym styczność?
@kuba8998 czyli powystawowy ze sklepu. Co najważniejsze sprawdziłbym ekran, czy nie jest wypalony. I z tego co widzę Apple nie wycina modułu GSM, więc to tylko inne oprogramowanie, które można zmienić. Chociaż poszukaj na olx w tej cenie powinna być normalna sztuka
@kuba8998: Zamiast klikać "Restore iPhone..." to kliknij ten przycisk trzymając Shift. Wyskoczy okno dialogowe gdzie podajesz paczke z softem. Paczke ściągnij z mojego liku powyżej (nie bój nic, linki odsyłają prosto do repozytorium Apple)
@kuba8998: Możesz spróbować. Ta metoda o której ja pisze działa w taki sposób że Apple wraz z wydaniem nowej wersji softu robi z niej "obraz" przez który możesz bez problemu odtworzyć telefon do pierwotnego stanu. Wg. mnie takie czyszczenie softu jest po prostu najskuteczniejsze. Spróbuj po swojemu a gdyby to nic nie dało to zrób tak jak ja mówię ( ͡° ͜ʖ ͡°)