@PrawieJakBordo: Ja już CCNA1 mam za sobą (92% teoria, 100% praktyka), jestem w trakcie trzeciego rozdziału CCNA2. Jest nowa wersja Routing & Switching - 6.0 i trzeba ją już robić po angielsku, bo nie ma polskiej.
@djmatthaeus: Dokładnie tak. Niemniej, wiedza którą można zdobyć robiąc te moduły jest naprawdę bardzo duża. Na pewno warto. Poziom polskich wersji rozdziałów czy egzaminów czasem pozostawia wiele do życzenia, ale generalnie wiele się można dowiedzieć. @Cesarz_Polski: ja jestem w trakcie robienia CCNA nie będąc na studiach na UG, i na pewno mam możliwość robienia zewnętrznego Cisco, nie pamiętam tylko czy ze zniżkami. Na pewno studenci UG mają zniżkę.
@Cesarz_Polski: Nawet jeżeli to mogę zrobić je za darmo w szkole(mają chyba umowe z Cisco, bo w pracowniach są sprzęty, książki itd od Cisco, instruktor normalnie nam tworzy konta netacad, tworzy kursy) przy okazji ucząc się wielu nowych rzeczy :)
@Cesarz_Polski: Dodatkowo na stronie szkoły widnieje taka informacja: Prestiżu informatykom dodają renomowane firmy sieciowe, takie jak np. Cisco. Firma ta zorganizowała ogólnoświatową sieć tzw. Akademii Cisco przy uczelniach, gdzie szkoli świetnych fachowców i nadaje im tytuł inżyniera Cisco honorowany na całym świecie. Akademia jest dostępna również w naszej szkole.
@PrawieJakBordo: Trzeba rozróżnić egzamin certyfikujący, od egzaminu potwierdzającego ukończenie akademii. Ty po 4 semestrach dostajesz ten drugi. Przy finalu na 4 semestrze jeżeli będziesz mieć powyżej bodajże 70 czy 80% otrzymujesz voucher na 50 ceny egzaminu
dodatkowo by być CCNA musisz wybulić 300$ bez vouchera, czy 150 na egzamin certyfikujący CCNAx który jest ważny przez 3 lata.
#ccna
@Cesarz_Polski: ja jestem w trakcie robienia CCNA nie będąc na studiach na UG, i na pewno mam możliwość robienia zewnętrznego Cisco, nie pamiętam tylko czy ze zniżkami. Na pewno studenci UG mają zniżkę.
Czyli to oficjalne nie jest?
Prestiżu informatykom dodają renomowane firmy sieciowe, takie jak np. Cisco. Firma ta zorganizowała ogólnoświatową sieć tzw. Akademii Cisco przy uczelniach, gdzie szkoli świetnych fachowców i nadaje im tytuł inżyniera Cisco honorowany na całym świecie. Akademia jest dostępna również w naszej szkole.
dodatkowo by być CCNA musisz wybulić 300$ bez vouchera, czy 150 na egzamin certyfikujący CCNAx który jest ważny przez 3 lata.