Wpis z mikrobloga

@3erpl: Wg mnie środkowa wersja najlepsza (CP2102 a nie Ch340)

Generalnie nigdy nie mialem problemów z CH340, ale skoro wersja z CP2102 taniej to byłby to mój wybór.
  • Odpowiedz
@foxbond: mam aktuanie dwa klony uno na ch340 i chodza fajnie, co prawda slyszalem ze te uklady sa problematyczne.
Co do zasiegow wifi bedzie jakakolwiek roznica?
  • Odpowiedz
@SanFable: ja sobie i tak kuponem na bg zrobie i za 24-25zl dwie sztuki wezme,
najbardziej liczy sie dla mnie zasieg(mam okolo 30-40m i jedna sciane(mur domu))
Ta Pi zero spoko jest ale dostac je to chyba nierealne :P
  • Odpowiedz
@3erpl: z Pi jest już mniejszy problem bo boom już minął ale swoje 3 sztuki musiałem zamawiać na 2 razy, a np taśmy brałem do kamery od myfriendów bo taniej i juz maja
  • Odpowiedz
@3erpl: 7 metrów i jedna ściana i bywa że gubi zasięg jak ktoś przechodzi. A jak samochód stanie pomiędzy to już siła sygnału na 95dbi i co chwila pingi uciekają. ESP-12F
  • Odpowiedz
@bi-tek: tzn wydaje mi sie ze branie pi zero bedzie przerostem formy nad trescia, aktualnie to ma byc jeden z kiku modulow smart home, ten konkretny po prostu sterowalby tasma led /ew przekaznikiem i tyle. Szkoda pizero na takie gowienko
  • Odpowiedz
@SanFable: antenki mam od nrf to by bylo, tylko mysle jak ogarnac kwestie zasiegu, niby nie duzo bo kilkanascie metrow i jedna sciana ale po nrf wiem ze musialem kupic wersje z antenami 10cm
  • Odpowiedz
@SanFable: doslownie kilka takze zaden problem, jesli to by dzialalo to cos takiego pewnie ogarne
w tym konkretnym przypadku tylko dwa, dioda ir i przekaznik
  • Odpowiedz