Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam pewien problem z OBS (Open Broadcast Software). Mam ochotę postreamować trochę WoW-a 3.3.5a (Warmane), jednak od dłuższego czasu nie jestem w stanie z niewiadomej mi przyczyny. Procedura standardowa, włączam WoW-a, odpalam OBS-a z wybraną grą jako "Okno", ale nic się na streamie nie rusza jest ciągle pokazana jedna klatka, mimo że gra działa normalnie. Przy streamowaniu opcją "Przechwytywanie ekranu" wszystko działa bez zarzutu, jednak znacznie bardziej obciąża to mój laptop niż strumieniowanie samego okna gry. Wcześniej normalnie wszystko chodziło, problem mam od około pół roku. Na pewno wina nie leży po stronie Windowsa, gdyż po formacie występuje dalej ten sam problem, tak samo przy próbie na nowym czystym kliencie bez żadnych addonów ani zmienianych ustawień. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.

#obs #stream #kiciochpyta
  • 4
@Malutor: sprawdz jeszcze obs studio przechwytywanie gry, okno. Ewentualnie zmien rozdzialke na np w oknie bez ramek jakos takos i zobacz co sie dzieje. Twitch pokazuje Ci jakosc wspaniala?