Murki, gdzie wymienić ekran w #iphone 5s? http://zbitaszybka.pl #zbitaszybka.pl chce 300 zł za "dobry" lub 400 za "identyczny co oryginał". Na allegro za "lcd hq" chcą 250 zł. Polecacie kogoś konkretnie? Jak tam zamienniki? Dają radę? Duża różnica od oryginału?
@MacDada: 12 miesięcy gwarancji, 249zł wymiana w 15-20 minut. Wyświetlacze oryginalne po regeneracji lub zamienniki wysokiej jakości do wyboru ( ͡°͜ʖ͡°)
@MacDada: To nie ama ( ͡°ʖ̯͡°) Co chciałbys wygooglować, żaden serwis nie powie Ci kto jest jego dostawcą. Na allegro sprzedaje się największy śmietnik, ciężko jest trafić ekran dobrej jakości. Tak czy siak wymieniamy komplet w tych tanich modelach serwisy nie oferują już praktycznie wymiany samej szyby.
* odbijanie światła – zamienniki bardziej odbijają co może przeszkadzać w słoneczne dni * oryginały jaśniej świecą * różnice w wyświetlaniu kolorów * rozmycia na krawędziach w zamiennikach
---
To są obiektywne różnice. Faktycznie, żadna z firm wymieniających nie podaje, że „nasze ekrany są 10% mniej jasne od oryginałów”, ale „konkurencji są 20% mniej jasne”, więc „wybierz nas”.
firmy sprzedające wyświetlacze nie są naszą konkurencja
@iPatrol: Mogę kupić ekran za 100 zł i samemu wymienić lub zlecić komuś zakup ekranu + wymianę => jak dla mnie to te dwa rozwiązania konkurują ze sobą. No i już na pewno bezpośrednią konkurencją są inne firmy wymieniające ekrany.
Zapraszam Cię zatem do iSpotu na wymianę ( ͡°͜ʖ͡°)
Możesz kupić części i samemu naprawić samochód ( ͡€ ͜ʖ͡€)
@iPatrol: Mogę. W motocyklu klocki sobie sam zamówiłem i wymieniłem.
Nie zmienia to faktu, że nawet u mechanika wiem, czy wymienia mi na klocki EBC czy Ferodo. I mogę wyguglać specyfikacje / opinie.
BTW, Home Button w iPhonie 4s też sobie kiedyś sam wymieniłem. Ale innego uszkodziłem podczas rozbierania, więc wolę jednak sprzęt oddać w bardziej doświadczone
Komentarz usunięty przez autora
@iPatrol: Tzn? Marka? Model? Fabryka? Cokolwiek co mogę guglnąć?
Jak się mają one do częstych na allegro „lcd hq”? Wymieniacie właśnie na te „lcd hq”?
Na czym polegają różnice między Waszym zamiennikiem a oryginałem?
Co chciałbys wygooglować, żaden serwis nie powie Ci kto jest jego dostawcą.
Na allegro sprzedaje się największy śmietnik, ciężko jest trafić ekran dobrej jakości.
Tak czy siak wymieniamy komplet w tych tanich modelach serwisy nie oferują już praktycznie wymiany samej szyby.
@iPatrol: Yep. Nie pytam o zarobki czy kaczki vs konie, tylko o produkt, który sprzedajecie.
Specyfikację, różnice w stosunku do oryginału, opinie użytkujących => informacje pozwalające ocenić czy warto.
Ten rynek to jakaś patologia teraz. Wyobrażasz sobie, że idziesz do mechanika na wymianę klocków w aucie, a ten
@iPatrol: tak, cytat:
Wymieniają 4 różnice:
* odbijanie światła – zamienniki bardziej odbijają co może przeszkadzać w słoneczne dni
* oryginały jaśniej świecą
* różnice w wyświetlaniu kolorów
* rozmycia na krawędziach w zamiennikach
---
To są obiektywne różnice. Faktycznie, żadna z firm wymieniających nie podaje, że „nasze ekrany są 10% mniej jasne od oryginałów”, ale „konkurencji są 20% mniej jasne”, więc „wybierz nas”.
@iPatrol: Mogę kupić ekran za 100 zł i samemu wymienić lub zlecić komuś zakup ekranu + wymianę => jak dla mnie to te dwa rozwiązania konkurują ze sobą. No i już na pewno bezpośrednią konkurencją są inne firmy wymieniające ekrany.
Ech, bardzo merytoryczny argument.
Utwierdzam się w przekonaniu, że
@iPatrol: Mogę. W motocyklu klocki sobie sam zamówiłem i wymieniłem.
Nie zmienia to faktu, że nawet u mechanika wiem, czy wymienia mi na klocki EBC czy Ferodo. I mogę wyguglać specyfikacje / opinie.
BTW, Home Button w iPhonie 4s też sobie kiedyś sam wymieniłem. Ale innego uszkodziłem podczas rozbierania, więc wolę jednak sprzęt oddać w bardziej doświadczone