Wpis z mikrobloga

zamienniki wysokiej jakości

@iPatrol: Tzn? Marka? Model? Fabryka? Cokolwiek co mogę guglnąć?

Jak się mają one do częstych na allegro „lcd hq”? Wymieniacie właśnie na te „lcd hq”?

Na czym polegają różnice między Waszym zamiennikiem a oryginałem?

@MacDada: To nie ama ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co chciałbys wygooglować, żaden serwis nie powie Ci kto jest jego dostawcą.
Na allegro sprzedaje się największy śmietnik, ciężko jest trafić ekran dobrej jakości.
Tak czy siak wymieniamy komplet w tych tanich modelach serwisy nie oferują już praktycznie wymiany samej szyby.
To nie ama ( ͡° ʖ̯ ͡°)

@iPatrol: Yep. Nie pytam o zarobki czy kaczki vs konie, tylko o produkt, który sprzedajecie.

Co chciałbys wygooglować

Specyfikację, różnice w stosunku do oryginału, opinie użytkujących => informacje pozwalające ocenić czy warto.

żaden serwis nie powie Ci kto jest jego dostawcą

Ten rynek to jakaś patologia teraz. Wyobrażasz sobie, że idziesz do mechanika na wymianę klocków w aucie, a ten
czy jakiekolwiek złe słowo padło od nas w stronę konkurencji?

@iPatrol: tak, cytat:

Na allegro sprzedaje się największy śmietnik, ciężko jest trafić ekran dobrej jakości.
@iPatrol: Wyguglałem taki opis różnic między „oryginałami” i „zamiennikami”: http://www.hcqs.us/blog/tell-copy-parts-from-oem/

Wymieniają 4 różnice:

* odbijanie światła – zamienniki bardziej odbijają co może przeszkadzać w słoneczne dni
* oryginały jaśniej świecą
* różnice w wyświetlaniu kolorów
* rozmycia na krawędziach w zamiennikach

---

To są obiektywne różnice. Faktycznie, żadna z firm wymieniających nie podaje, że „nasze ekrany są 10% mniej jasne od oryginałów”, ale „konkurencji są 20% mniej jasne”, więc „wybierz nas”.
firmy sprzedające wyświetlacze nie są naszą konkurencja

@iPatrol: Mogę kupić ekran za 100 zł i samemu wymienić lub zlecić komuś zakup ekranu + wymianę => jak dla mnie to te dwa rozwiązania konkurują ze sobą. No i już na pewno bezpośrednią konkurencją są inne firmy wymieniające ekrany.

Zapraszam Cię zatem do iSpotu na wymianę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Ech, bardzo merytoryczny argument.

Utwierdzam się w przekonaniu, że
Możesz kupić części i samemu naprawić samochód ( ͜͡ʖ ͡€)

@iPatrol: Mogę. W motocyklu klocki sobie sam zamówiłem i wymieniłem.

Nie zmienia to faktu, że nawet u mechanika wiem, czy wymienia mi na klocki EBC czy Ferodo. I mogę wyguglać specyfikacje / opinie.

BTW, Home Button w iPhonie 4s też sobie kiedyś sam wymieniłem. Ale innego uszkodziłem podczas rozbierania, więc wolę jednak sprzęt oddać w bardziej doświadczone