Wpis z mikrobloga

@ronette lysa nie bedziesz miala z tym problemow xd a tak serio to gdzies kiedys slyszalem ze to wina zbyt czestego mycia i od czasu do czasu trzeba je jakos tam szamponem nie myc zeby sie przetluscily czy cos. Nie wiem dokladnie nie stosowalem tego nigdy Xd
  • Odpowiedz
@ronette mój różowy też miał z tym problem i dermatolog polecił jej o dziwo darmowy i całkowicie naturalny sposób na pozbycie się tego a mianowicie kazał jej przetłuścic przez co najmniej dwa tygodnie wzięła wolne w pracy nie wychodziła z domu co prawda 14 dni było gorsze niż w trakcie okresu ale jej pomogło nie ma teraz problemu problemu z tym
  • Odpowiedz
@ronette może zmień szampon? Polecam z fitomedu na przetluszczajace albo spróbuj peelingu skóry głowy no. Cukrem albo może dodaj do szamponu w trakcie mycia z 2 krople olejku herbacianego.
  • Odpowiedz
@BiesONE: z moich informacji zbieranych z różnorakich stron wynika, że przetłuszczając sobie włosy specjalnie można sobie zrobić jeszcze większą krzywdę, ale nie będę się spierała, bo autorytet ze mnie żaden.
  • Odpowiedz
@ronette ja mogę z własnego doświadczenia powiedzieć, że to bzdura. Próbowałam robić tak parę razy i skończyło się ciągle tłustą, piekącą skórą i łupieżem. Trzeba myć tak często jak się potrzebuje, ale ważne, żeby delikatnym szamponem.
  • Odpowiedz
@VVeronika: ja kilka razy też sobie przetłuściłam gdy byłam przeziębiona i nie mogłam się ruszyć z łóżka i efektów żadnych. ;) Podobno to PRLowski mit.
Poleciłabyś jakieś delikatne szampony?
  • Odpowiedz
@ronette: spróbuj dodać do odżywki/maski trochę mąki ziemniaczanej albo używaj płukanek ziołowych. Mi akurat pokrzywa fajnie przedłuża świeżość włosów, ale jest wiele takich ziół, poszukaj czegoś dla siebie.
  • Odpowiedz
@ronette wszystkie z fitomedu, całkiem spoko są też o'herbal dostępne w rossmannie. Z takich bardzo delikatnych które u mnie się nie sprawdzają to dziecięce z babydream albo np. Żel do higieny intymnej facelle. Są też różne droższe dostępne w internecie ale w nich się nie orientuję.
  • Odpowiedz
@ronette: Może to problemy skórne? Ekspertem nie jestem, ale może spróbuj takie coś? http://www.beautyever.pl/pl/p/PIRYTONIAN-CYNKU-jedyny-na-lupiez/328 Ja to stosuje jak pojawia mi się łupież i jest to skuteczne. Parę osób w rodzinie stosowało i też to potwierdzały. Dozuje się to kroplami, ja daję 2-3 krople do szamponu i myję. Jest to raczej głównie lek do zwalczania łupieżu, ale "normalizuje aktywność gruczołów łojowych" - może ta funkcja tego leku pomoże?
  • Odpowiedz