Wpis z mikrobloga

@TheSjz3: Ja miałem przez 6-7 lat i wszystko było ok, może ze 3-4 krótkie awarie zanotowałem przez ten czas. Teraz mam Domtela bo taniej i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
  • Odpowiedz
@michal-redo: Trochę różnic jest. W Domtelu mam znacznie niższy ping w grach online: 20-40 ms na polskich serwerach. W Vectrze miałem 60-80 ms. Do tego chodzi szybciej jak w umowie 35/35 Mbit, a mam ponad 40/40 Mbit W Vectra przy podobnej prędkości pobierania, miałem znacznie słabszy upload i cenę ponad 50 zł. Zresztą można wejść na stronę i zobaczyć, Vectra: 30/1,5 Mbit, 50/5 Mbit...upload znacznie słabszy.
  • Odpowiedz
Ja miałam kiedyś vectre. Pierwsze 3 lata była ok a potem się zaczeła psuć, cięgle mi internet znikał i zmieniłam dostawcę, bałabym się tam wrócić bo w boa nic nie pomogli, już nie mówiąc o tym że raz pół tygodnia nie miałam internetu pomimo zgłaszania problemów
  • Odpowiedz
@TheSjz3: w Siedlcach to tylko Domtel / ITT Media. Najniższe pingi. W Domtelu dodatkowo jest symetryczne łącze up/down w stosunku 1:1. Jak słusznie zauważył @L722 w praktyce dają zawsze około 5mbit więcej w obie strony. Przy odpowiednio wczesnym płaceniu faktur podwajają prędkość od północy do południa.
  • Odpowiedz