Wpis z mikrobloga

jem posiłki jakieś 2 razy dziennie, po prostu nie mam potrzeby spożywania jedzenia częściej, co mi się może stać? dodam, że przez to często czuję senność po jedzeniu nawet jak nie są bogate w tłuszcze i nie są to duże porcje
#kiciochpyta #dieta
  • 9
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: niedożywienie nawet, w zależności też od tego, co spożywasz. to, jak się czujesz etc. w dużej mierze zależy od ilości i jakości spożywanych posiłków. organizmowi do prawidłowego funkcjonowania trzeba dostarczać odpowiednią ilość białka, węgli, tłuszczów oraz witamin i minerałów. jak czegoś brakuje, to mogą się pojawić objawy charakterystyczne dla deficytu któregoś z tych składników. należy też oczywiście pamiętać o spożywaniu odpowiedniej ilości płynów
  • Odpowiedz
U mnie najgorszy jest brak śniadań, ale ja po prostu nie mogę rano jeść, pierwszy posiłek około 10-11

@Jestem_Tutaj: to nie jedz. Jedz raz dziennie jak masz ochotę, jeden #!$%@? ile razy w ciągu dnia jesz.
  • Odpowiedz
@Jestem_Tutaj: niejedzenie sniadan czyli tzw Interminent fasting jest bardzo pro zdrowotny. IF polega na poszceniu przez 12 czy 16 albo wiecej godzin w ciagu dnia i nocy i jedzeniu tylko w ustalonym przedziale godzinowym - moze to byc 4-6 czy 8 godzin. Google - Interminent fasting.

Mowi sie ze, sniadanie to najwzniejszy posilek dnia - tak to prawda, ale to nie oznacza ze nie moge zjesc mojego sniadania o 13.
  • Odpowiedz