Wpis z mikrobloga

Dlaczego nie ma czegoś takiego jak "Hity Mikrobloga"? Chcę sobie przejrzeć, co było w gorących (tych najbardziej gorących) na przestrzeni ostatnich tygodni, miesięcy, lat (powiedzmy, że chciałabym zobaczyć tylko te wpisy, które zdobyły więcej niż 2k plusów w danym okresie). Mam taką możliwość? A jest możliwość sprawdzenia, jaki wpis zdobył najwięcej plusów w danym tagu (niby mogą posortować po "najlepszych", ale wcale nie widzę tam tych najbardziej zaplusowanych komentarzy)?
Albo jest szansa podejrzenia, jaki komentarz na głównej zdobył najwięcej plusów w danym dniu (coś takiego jak Sherlock czy tam Szerlok kilka lat temu)?
#pytanie #kiciochpyta #wykop
  • 9
@piglet: To jest niezły pomysł, ale widzę dwa problemy. Po pierwsze, wiąże się z jakimkolwiek wysiłkiem ze strony Wypoka, a więc z definicji to jest niewykonalne. Po drugie - większość takich wpisów byłaby ciekawa, ale sporo byłoby też bardzo hermetycznych, które nie miałyby sensu bez kontekstu. Czasami pierdyliard plusów dostaje coś, co odnosi się do bieżących wydarzeń, czy afery, albo pastowa przeróbka jakiegoś niedawnego pytania itd.
Warto jednak byłoby coś takiego
@FrasierCrane: Właśnie zależy mi na takich hermetycznych wpisach, bo ciekawa jestem, czym żył Wypok np. w okresie wakacyjnym. Albo co się działo na Mirko podczas wyborów czy Euro. Albo jak często odwoływano się do mycia kubków octem #pdk.
Albo np. nie było mnie na Mirko przez całe Święta (tak naprawdę tylko przed 1,5 dnia) i chciałabym zobaczyć te wszystkie wyplusowane opowieści o Januszach i Grażynkach i generalnie popatrzeć, czym żyło