Aktywne Wpisy
diGIO +72
Niemieckiemu agentowi nie mieści się w głowie, że można prowadzić suwerenną politykę.
Tak to jest jak fajnopolaki wybierają kukolda na premiera.
Widać, że wojna się ma ku końcowi i źle to wygląda dla kijowskiego reżimu, najpierw wyciekło nagranie jak chad Orban sztorcuję kijowskiego narkomana a teraz to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #ukraina #rosja #wojna #polityka
Tak to jest jak fajnopolaki wybierają kukolda na premiera.
Widać, że wojna się ma ku końcowi i źle to wygląda dla kijowskiego reżimu, najpierw wyciekło nagranie jak chad Orban sztorcuję kijowskiego narkomana a teraz to ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa #ukraina #rosja #wojna #polityka
grzesiecki +177
Pierwszy raz układam płytki, wiem że #!$%@?, ale chcę się pochwalić
#majsterkowanie #zrobtosam #ciekawostki #glazurnik15k #stepujacybudowlaniec
#majsterkowanie #zrobtosam #ciekawostki #glazurnik15k #stepujacybudowlaniec
Na pierwszy ogien poszedl niezawodny drozdzak, ktorego zawsze pieke jak mam malo czasu. Garnek troche za maly do ilosci ciasta ale to byla pierwsza proba.
Powiem tak... nigdy jeszcze nie udalo mi sie osiagnac takiej chrupkosci skorki jak za pomoca tego garnka.
Polecal... Old_Postman.
#chwalesie
Zrobiłbyś video z produkcji chleba :)
Piekarzem czeladnikiem jestem ale nie siedzę w zawodzie od kilku lat i chciałbym sobie przypomnieć co i
i podobnie jak kolega wyżej - zarzuć recepturą
Receptura na drożdżaka najprostsza na świecie. 600 g mąki pszennej (typ 650)
360 g wody
Czy po garowaniu (wyrośnięciu uformowanego bochenka) przy przenosinach do garnka nie psujesz tej gary? w sensie czy przenosiny nie powodują opadnięcia bochenka?
Nacinasz przed czy po wyrośnięciu
Nacinam tuż przed wsadzeniem do piekarnika aby nacięcia się nie zasklepiły.
Mąkę pszenną kupuję angielską z Allisona (White Strong Bread Flour) a pełnoziarniste i razowe w polskich sklepach bo z angielskich mi nie wychodziło pieczywo jakie chciałem.
Pieczenie chleba to fajne pole do eksperymentów, trzeba mieć tylko czas i chęci :) do ostatniego chleba jaki piekłem (kilka lat temu) dodawałem dwie łyżki miodu płynnego (do ciasta). Był rewelacyjny.
Aha czy garnek żeliwny czymś smarujesz przed włożeniem do nań ciasta? olej? oliwa?
Postman: ten cukier wydaje się zbędny, ja wyrzuciłem każdy cukier-kryształ z moich przepisów i niczego nie straciłem.
masz tutaj fajną instrukcję. Z tego przepisu piekłem. Dawno go już znalazłem i piekłem ten chleb bez garnka. No a teraz z garnkiem.
Przepis
@tptak: Może i tak. Spróbuję bez. W sumie to tylko do tego chleba dawałem cukier.
Odpowiadając na twoje pytanie:
Tak, mało cukru jem, tylko tyle ile jest zawarte w produktach. Herbatę rzadko słodzę a jak już słodzę to xylitolem lub miodem.