Aktywne Wpisy

Baba_Yagi +263
Proszę o pomoc w nagłośnieniu sprawy:
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj
Zostałem wystawiony przez hotel a następnie przez Booking.com w Austrii w miejscowości Graz.
Po bardzo długiej podróży przyjechałem dzisiaj do miejscowości Graz gdzie miały czekać dla mnie i moich przyjaciół 2 osobne apartamenty na 5 osób łącznie. Hotel został przedpłacony ponad miesiąc temu a sam booking został zrobiony ponad 2 miesiące temu.
Dzisiaj

Megasuper +6
Właśnie sobie siedzę w restauracji i Ukraince siedzący obok zamówili sobie ośmiornice. No niezle jaja. Biedni imigranci wojenni xD Wyjurwic to na front #ukraina

Jakieś dwa tygodnie temu, ja zatwardziały windowsowiec z ciągotami do nieznanego pomyślałem tak sobie pomyślałem co ja właściwie robię na tym kompie. Gram w jedną grę, #!$%@?ę głupoty na wykopie i parę innych rzeczy. No więc skasowałem całkowicie Windows 10 (żeby mnie nie kusiło, a poza tym to i tak pirat był) i zainstalowałem #mint xfce.
Po dwóch tygodniach stwierdzam, że da się tego używać.
Moja gra #worldofwarships działa równie dobrze jak pod windowsem.
Udało mi się skonfigurować tuner DVB-S2. Kodi + tvheadend i prawie działa ok (3 dni nad tym siedziałem :)
Bezprzewodowy pad x360 działa bezproblemowo. Vive La Emulation.
Drukarka działa.
Jest Eagle na linuxa.
Z wad, to zauważalnie wolniej się uruchamia w porównaniu do Win10 i obsługa wielu monitorów mogłaby być lepiej zrobiona.
Ogólnie jestem zadowolony.
@BobekNierobek: Informacja nieprawdziwa, a jeśli prawdziwa to podaj producenta karty graficznej i model.
Jakby co to korzystam z Linux Lite i o wydajności rodem z Windows to mogę sobie pomarzyć ( ͡° ʖ̯ ͡°)
https://www.linuxliteos.com
@fervi:
Bazuje na Ubuntu tylko mają swoją nakładkę i ułatwienia. Dla mnie idealny. Na Ubuntu wydajność jest jednakowa także nie obrażaj mojego distro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
https://launchpad.net/~oibaf/+archive/ubuntu/graphics-drivers
Co prawda gównem tyłka nie podetrzesz, ale może wincyj FPSów będzie (o ile system wstanie xD)
Daj już sobie spokój
Serio nie ma co szukać. Nie mówię że linux jest #!$%@?. Zwyczajnie na moją konfigurację nie zoptymalizowano sterów lub jest to już zbyt stare i tyle