Wpis z mikrobloga

Hej Mireczki mam problem który nikt nie miał jeszcze w internetach (a raczej żadne rozwiązanie nie zadziałało)

Nie potrafi mi podłączyć słuchawek. Niby dźwięk idzie do słuchawek ale nie działa mikrofon słuchawkowy który jest wbudowany pod jeden kabel słuchawek (creative auravana live2) . Wykrywa mi tylko micro wbudowany w lapka.
Wszyscy się na mnie wkurzają że mnie nie slychać no bo microfonu mi nie wykrywa ze słuchawek

Odinstalowywałem i instalowałem na nowo sterowniki realtek hight definition audio.
Mój laptop to MSI GT683dxr. I #!$%@? windows 10 na windows 7 wszystko elegancko działało.
Bardzo proszę o pomoc
#audio #sterowniki #pomocy #pomoc #naglosnienie #windows10
źródło: comment_L0ipki2gGC7x7AcRmz5Rlp7r1vXWJRWP.jpg
  • 14
@MrOsamaful: mam jeden plugin wspolny od słuchawek dla microfonu i słuchawe ( tak jak do smartfonów). I powinno normalnie słuchawki wykrywać automatycznie oraz powinny mieć status podłączone. Niestety nie wykrywa nawet słuchawek przez co i microfonu.
@Let_Me_2_Be: Pewnie masz standardowy panel konfiguracji karty dźwiękowej Realteka, w takim razie po kolei:

1) Otwórz Realtek HD Audio Manager
2) Kliknij prawym przyciskiem myszy na czarnym symbolu wejścia audio (prawy górny róg okna).
3) Wybierz zestaw słuchawkowy z listy.
@kroxintu: podpinam pod zielone łącze. jak podpiołem pod czarne to w sluchawkach nie leci dźwięk.
Ba dowiedziałem się że po prostu w słuchawkach są imitowane głośniki jak wyłączyłem głośniki to automatycznie w słuchawkach nie ma dźwiękiu. A gdy w słuchawkach jest dźwięk to nie ma na głośnikach.
Więc tak jakby nie ma słuchawek