Aktywne Wpisy
zloty_wkret +240
Laska opowiada, że do 30 r.ż. mieszkała u starych, którzy ją utrzymywali, a wszystkie zaoszczędzone pieniądze oszczędzała. Dzięki tej ciężkiej pracy teraz mieszka na Złotej 44, czyli w budynku z najdroższymi apartamentami w Polsce xD
Bro, jak mama ci da 2 złote na drożdżówkę, to jej nie kupuj, tylko wrzuć te 2 zł do skarpety, a z zaoszczędzonych pieniędzy kupisz sobie apartament xDD
Ostrzegam, większego pierd*$enia dzisiaj nie usłyszycie.
#nieruchomosci #zlota44 #
Bro, jak mama ci da 2 złote na drożdżówkę, to jej nie kupuj, tylko wrzuć te 2 zł do skarpety, a z zaoszczędzonych pieniędzy kupisz sobie apartament xDD
Ostrzegam, większego pierd*$enia dzisiaj nie usłyszycie.
#nieruchomosci #zlota44 #
KingOfTheWiadro +202
Przepis to:
ok kilograma śledzi a'la matias
marynata octowa:
100 ml octu
400 ml wody
4 łyżki stołowe cukru
kilka talarków cebuli
marynata olejowa:
400 ml oleju
jedna mała cebula
pół papryki czerwonej
dwa ząbki czosnku
łyżka suszonego oregano
Śledzie moczymy w wodzie ok 30 minut, w tym czasie przygotowujemy marynatę octową przez połączenie składników i gotowanie jej przez 5 minut. Po tym czasie odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu kroimy śledzie na 2-3 centymetrowe paski. Przechodzimy do przygotowania zalewy olejowej. Kroimy cebulę w piórka, paprykę w cienkie paski, czosnek na cienkie plasterki, dodajemy do oleju i mieszamy z łyżką oregano. Śledzie wrzucamy do zalewy octowej na ok 24h i zostawiamy w lodówce. Przez te same 24h zalewa olejowa nabiera smaku dodatków, których do niej wrzuciliśmy. Po 24h śledzie przekładamy z zalewy octowej do olejowej warstwami, posypując grubo zmielonym pieprzem co każdą warstwę. Po odstaniu nocy w lodówce śledzie są gotowe do #!$%@?.