Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Cześć, mam ze sobą problem, a mianowicie z lenistwem. Głównie chodzi o to że ⫵naukaprogramowania mnie ciągnie, za to nie moge się skupić na tym żeby się uczyć. I zaraz ktoś może powiedzieć że 'w takim razie to nie jest dla ciebie', tylko że mi się na prawdę to podoba i wbrew pozorom mnie jara. Tylko że to wygląda w ten sposób: seriale=gry=wykop=muzyka > nauka programowania, czy nawet nauka na studia. Czyli typowe czynności przy których bezmyślnie marnuje czas są przed nauką, która w gruncie rzeczy jest fajna, aczkolwiek trzeba myśleć, a jednak łatwiej jest nie myśleć i obejrzeć serial czy zagrać w gre. Chyba rozumiecie o co mi chodzi.

A jak już zacznę się uczyć to strasznie łatwo się rozpraszam :(

Macie jakieś porady jak przezwyciężyć lenia i przestać tracić czas na głupoty, a zając się czymś co wpłynie na moją przyszłość?

#rozwojosobisty (?)

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 7
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania nie ma na to recepty, musisz ciągle stać na straży i walczyć z pokusami. Blokuj strony które marnuja czas, wyłącz neta w telefonie. Odinstaluj gry (serio), ja sporo grałem w csa. Teraz instaluje tylko na weekend, w niedzielę wieczorem usuwam i tak co tydzień.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Tak jak z każdą inną nauką / pożytecznymi rzeczami. Musisz to polubić i dać temu wyraz. Bądź podekscytowany za każdym razem jak o tym myślisz.

Przygotuj sobie ambient. POSPRZĄTAJ pokój, znajdź sobie w YT jakiś kawałek typu "music for programming", poczekaj aż się ściemni (im później tym lepiej się ludziom kodzi!). Polecam też znajomego do nauki, a pomiędzy wami pizza i whiky (programista pro) lub chociaż zupka chińska i kawa
  • Odpowiedz
zainwestuj w to pieniądz, a jak będziesz się obijać, to będziesz miał uczucie zmarnowanej floty, ażeby tego uniknąć, to zaczniesz kodzić PROSTE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz