Wpis z mikrobloga

Ja #!$%@?, wejdz na glowna z argumentami, wyjasniaj dlaczego lewy pomaga na rondzie. #!$%@? z tym, i tak dostajesz minusy, zadnej dyskusji, nie bo nie, naucz sie. Mentalne sredniowiecze.

Nie warto bylo #!$%@?. Pomyslec, ze chcialo mi sie wziac ciezarowke, zalozyc kamere i wyjasnic jak lewy na rondzie pomaga, ale po co, nie i #!$%@?, tylko prawy. Masz lewy? Oddaj prawko, jade 50 metrow za toba bo jeszcze pojedziesz pod prad.

Podwazasz czesc orzeczenia sadu, podajesz artykuly? Gowno wiesz, lap minusa. Sady sa nieomylne. #prawojazdy #gorzkiezale
  • 17
@peszmerd: zależy od konstrukcji ronda, problem też jest taki, że jak ktoś jedzie z "mojej prawej" w "lewo", to też go widzę z lewym kierunkiem, i nie wiem, czy skręca dalej czy będzie zjeżdżać, poza tym używanie lewego kierunku też daje ludziom takie poczucie, że jak jadą "prosto" to nie używają kierunków w ogóle xD
@peszmerd: nie widzę osobiście sensu dawania lewego kierunkowskazu na skrzyżowaniach o ruchu okrężnym jednopasmowym.
I to zdanie podzielają egzaminatorzy z mojego miasta, bo zauważyłem, że jak moi kursanci dają to pytają się "po co" :)

Wszystko zależy od budowy skrzyżowania.
@aanndrzej: zaden nie nakazuje, zgadzam sie Pamietam, ze kiedys jako argument przytaczales slowa jednego policjanta, z linkiem do artykulu + argument, ze tak jak przy wyprzedzaniu dajesz kierunek, ale nie jako wyprzedzabie, a zmiana pasa/kierunku ruchu.

De Gaulla w Wawie nie jest przypadkiem sterowane swiatlami? Na takim dajemy kierunek przy wjezdzie, ale przy zjezdzie prawego nie.