Wpis z mikrobloga

hej mirki, potrzebuje pomocy. Chce kupić na prezent tel z dual sim. W tej chwili mam upatrzone 2 modele huawei p8 lite albo xiaomi redimi 3s. Najbardziej zależy mi na dual sim i tu mam pytanie czy w obu tych modelach jest możliwość takiego ustawienia aby za każdym razem przed wykonaniem połączenia lub wysłaniem sms tel pytał o to której karty użyć?
sorry za liczbę tagów ale mam nadzieję że dzięki temu uzyskam odpowiedź na nurtujące mnie pytanie

• 5
@BrakKontaNaFejsie: nie wiem jak w Huaweei, ale w Xiaomi w dialerze zawsze masz słuchawkę przedzieloną na pół, więc przy wybieraniu numeru można wybrać z której karty ma być wykonane połączenie. W aplikacji do SMSów to nie pamiętam (aktualnie mam tylko jedną kartę), ale z tego co pamiętam, to też w prosty sposób można wybrać kartę, z której ma iść SMS.
@Volki: hmm właśnie o taką opcje mi chodziło. A nie wiesz może jaka technologia dual sima p8? stanby czy pasive. bo na różnych stronach mam różne info a na stronie producenta żadnej info. Chodzi mi o to że jak z sim 1 rozmawiam to czy jak ktoś będzie chciał zadzwonić na sim 2 to po skończonej rozmowie dostane info ze ktoś się do mnie dobijał? i jak to wygląda analogiczna sytuacja