Wpis z mikrobloga

Zajebista poranna rozmowa w Polsat News która wyglądała mnie więcej tak:
Dziennikarka: Dlaczego rząd tak się śpieszy z ustawą o zamknięciu gimnazjów
Minister: Odbyły się setki spotkań, debat z tysiącami nauczycieli i rodzicami (...) tu w sejmie i tak zadecydowaliśmy (...)
Dziennikarka: Ale kiedy się one odbyły? Rozumiem że są jakieś zapiski z tych spotkać
Minister: Oczywiście

Dziennikarka: A gdzie są dostępne te zapiski
Minister: Pani redaktor te zapiski były już wielokrotnie przedstawiane
Dziennikarka: Ale jakbym chciała zapoznać się z tymi debatami to gdzie one są dostępne
Minister: Pani redaktor nasi eksperci wiele razy je pokazywali
Dziennikarka: Ale gdzie są te zapiski
Minister: ... nasi eksperci ...
To jak gdzie są te zapiski z tych setek spotkań z tysiącami rodziców i nauczycieli??? :D
Nie chcę przeinaczać ale z grubsza tak wyglądała rozmowa.
@PolsatNewsPL macie gdzieś dostępne video z programu ok. 7:40?
#polityka #dobrazmiana #bekazpisu #polska #neuropa #4konserwy
Pobierz PabloFBK - Zajebista poranna rozmowa w Polsat News która wyglądała mnie więcej tak:
...
źródło: comment_GbiHzsyMOBEGwNWNSSTfbZ4JXzaHHgct.jpg
  • 15
Powstało 90 opinii i 2400 komentarzy od obywateli. To naprawdę wielka liczba. Niestety, 46 opinii ani odniesienia do komentarzy obywateli nie znajdziemy w podsumowaniu konsultacji
Same konsultacje były tylko pozorowane - dodaje Iga Kazimierczyk. Jeszcze gorzej, jej zdaniem, było w przypadku ustawy, która zniosła obowiązek szkolny dla sześciolatków. Wtedy przepisy zostały wprowadzone jako inicjatywa poselska i konsultacji nie było wcale.
#

@PabloFBK:
@ludzik: @brmstufldigart: @Andreth: @GilbertEatingGrape:
Faktycznie odbyły się setki spotkań z tysiącami ekspertów (nauczycieli i rodziców?) ale tylko tu:
http://reformaedukacji.men.gov.pl/#numbers
Ani jednego zapisku z tych setek spotkań, może chodzi tutaj o te setki manifestacji anty reformowych?
Tutaj możemy zgłosić debatę:
https://debataoswiatowa.men.gov.pl/rejestracja-na-debate/
lub wyrazić opinię:
https://debataoswiatowa.men.gov.pl/wyraz-opinie/
Rząd jest po prostu zajebisty
Pobierz PabloFBK - @ludzik: @brmstufldigart: @Andreth: @GilbertEatingGrape: 
Faktycznie odby...
źródło: comment_WEaMDf2JVtEwZOQJX0IjODEtYq11a2BJ.jpg
@PabloFBK: jeszcze były akcje gdzie zapraszano nauczycieli niby na debatę o reformie a pani minister wychodziła po 15 minutach wstępu a nauczyciele mogli sobie zgłaszać problemy z obecnym systemem i psioczyć na platformę.

Typowo jak robi to pis - ściemnia wszystkim ile wlezie, jego elektorat się nie połapie a reszta może sobie sprzeciw w dupę wsadzić, bo dzięki tym 10% które uwierzyło, że cokolwiek sie u nich zmieniło oni rządzą. Nie
@PabloFBK: Jak ktoś był w gimnazjum i nie chce ich likwidacji, to w zasadzie jego edukacja na poziomie gimnazjum się zatrzymała. Konsultacje społeczne w sprawie likwidacji gimnazjów najlepiej przeprowadzić wśród nauczycieli z gimnazjum. To jakby pytać górnika, czy należy mu się trzynastka. Kolejny super pomysł lewicy, robić referendum z pytaniem, czy dwa plus dwa równe jest cztery.
Ktoś straci zatrudnienie - jeśli są to nauczyciele to źle? Lepiej utrzymywać gimnazja, bo
@Analityk: Dzisiejsi ludowi demokraci w pełnej krasie

Niemal każdy na pytanie, co jest ważniejsze dobro ogółu czy dobro jednostki, bez namysłu odpowie, oczywiście że dobro ogółu. Władze stające na straży ustroju „demokracji ludowej” wpajały przez lata taką ideę społeczeństwu. Znamiennym było, że definicja określająca „dobro ogółu” zastrzeżona była dla niewielkiego grona ludzi, zaledwie czterech tworzących biuro polityczne Komitetu Centralnego PZPR

@PabloFBK: Odniosłem się do

To jak gdzie są te zapiski z tych setek spotkań z tysiącami rodziców i nauczycieli???

unaoczniając zasadniczy błąd w tej metodzie badania opinii publicznej, dając kontrprzykład. Szkolnictwo nie jest dla nauczycieli tylko nauczyciele dla szkolnictwa. Ilość nauczycieli powinna wynikać z potrzeb kraju a nie z czegokolwiek innego.
Ty wyleciałeś z KCPZPR. Jak jesteś oczywistym trollem to ofc moje argumenty mogę sobie wsadzić w dupę. To też poniekąd