Aktywne Wpisy

Tumurochir +468
Mała aktualizacja w sprawie zamordowanego Konrada.
Profile Konrada i Julii oczyszczone z hejtu i linczu. Komentarze i ich autorzy poscreenowani. Zastanawiamy się nad przekonaniem rodziny i narzeczonej do wejścia na drogę prawną w przypadku niektórych obrzydliwych komentarzy i wpisów. Teraz jednak czeka nas pogrzeb i opieka nad rodziną, raczej nie myślą o pozywaniu przygłupów i trolli. No ale zobaczymy.
Sprostowania w mediach ogarnięte, zmieniły wersję, nie ma już fake newsów o kochanku.
Profile Konrada i Julii oczyszczone z hejtu i linczu. Komentarze i ich autorzy poscreenowani. Zastanawiamy się nad przekonaniem rodziny i narzeczonej do wejścia na drogę prawną w przypadku niektórych obrzydliwych komentarzy i wpisów. Teraz jednak czeka nas pogrzeb i opieka nad rodziną, raczej nie myślą o pozywaniu przygłupów i trolli. No ale zobaczymy.
Sprostowania w mediach ogarnięte, zmieniły wersję, nie ma już fake newsów o kochanku.

Kenjiy +6
Czołem wszystkim!
Na początku chcialem sie pochwalic ze po 8 miesiacach udanego zwiazku wreszcie sie oswiadczylem.
Jest jednak problem z tym ze po oswiadczynach dziewczyna zaczela mówić, że chcialaby wesele za granicą, a konkretnie to w Hiszpanii na 100 osob minimum. Z mojej perspektywy wyglada to tak ze nie lubie duzych wesel, raczej takie skromne, lecz o ile wesele na 100 osob w Polsce by jeszcze u mnie przeszlo to w przyapdku
Na początku chcialem sie pochwalic ze po 8 miesiacach udanego zwiazku wreszcie sie oswiadczylem.
Jest jednak problem z tym ze po oswiadczynach dziewczyna zaczela mówić, że chcialaby wesele za granicą, a konkretnie to w Hiszpanii na 100 osob minimum. Z mojej perspektywy wyglada to tak ze nie lubie duzych wesel, raczej takie skromne, lecz o ile wesele na 100 osob w Polsce by jeszcze u mnie przeszlo to w przyapdku

Mam problem z dostaniem koszuli... Bylem we wszyskich znanych mi sklepach z koszulami (Vistula, Wolczanka, Lavard, GC, Massimo Dutti, Prochnik, Bytom, Van Graaf i inne) w dwoch galeriach i wszedzie to samo. Przy moim kołnierzyku 42 wszystkie koszule Slim sa i tak za duze w korpusie i rekawach a rekawy zawsze za dlugie (moj wzrost 177, dosc szerokie barki). Koszula ktorej szukam nie bylaby pod krawat wiec niby mozna kupic z mniejszym kolnierzykiem, ale jak takie przymierzalem to kolnierzyk sie po prostu zle uklada i to widac...
Kupowanie koszul i zanoszenie ich od razu do krawcowej na przerobke troche mija sie z celem bo to koszt drugiej koszuli pewnie (zmniejszenie w talii, zmniejszenie i skrocenie rekawow).
I tu pytanie. Gdzie niewymiarowe Mirki kupuja koszule? Jakie polecacie strony gdzie szyja na wymiar i da sie to przezyc cenowo?
#modameska #klasycznaelegancja #ubierajsiezwykopem
takie życie ( ͡° ͜ʖ ͡
@jenerau: a jakies sklepy online gdzie szyja na miare?
Najważniejsze, żebyś dobrał koszulę dobrą w barkach, taliowanie czy skracanie rękawów to proste przeróbki.
@DenverPn: Tanio? Żadne. Szycie na wymiar to dodatkowy koszt zawsze. http://www.camiceriaolga.it/ http://luxire.com/collections/home - dwie sprawdzone strony, znają się na szyciu i potrafią to zrobić bardzo dobrze.
Natomiast same przeróbki nie są aż tak drogie, ale to jeszcze zależy. Taliowanie koszuli jest tanie, szczególnie zaszewkami na plecach - to mało roboty. Skrócenie rękawów - zależy jak. Jeśli mocno to
A czy się da - wczoraj
Jest na wymiar i taniej niż zwyczajowe (z wizytą) MTM. Pytanie, czy zakres cenowy pasuje :)
Zwęzić rękawy do pewnego stopnia też można, trzeba rozpruć szew boczny i zmniejszyć. Przy mankiecie zapewne pogłębić albo dorobić dodatkową fałdkę,
Niestety rekawy tez bym musial zwezic wiec praktycznie cala koszula do poprawki :/
Tutaj pisza, że "Obwód nadgarstka pozwoli na ustalenie obwodu mankietu, który z kolei reguluje długość rękawa. Choć dla wielu osób może to być zaskoczeniem, w dobrze skrojonej koszuli, długość rękawa powinna być o kilka cm większa, niż długość ramienia, tak żeby rękaw mógł swobodnie obejmować ramię w ruchu (np. podczas kierowania samochodem lub kiedy ręce są wyciągnięte do przodu). Prawidłowo