Aktywne Wpisy
Nicolaus_Steno1 +482
TLDR: zweryfikowałem i wg mnie matka polaka jest prostytutka i dlatego robie ten wpis żebyście wiedzieli ze chłopak zamiast oddać matce cześć ze 100k jakie bierze za walke woli kłamać i kazac matce dalej się prostytuować
Zgodnie z zapowiedzią odwiedziłem Beatris (aka Bella, GFE RAFAELLA, Angel GFE)
Zmienia co parę dni miasto, ale ostatecznie udało mi się dojechać i dojść tam gdzie trzeba #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zgodnie z zapowiedzią odwiedziłem Beatris (aka Bella, GFE RAFAELLA, Angel GFE)
Zmienia co parę dni miasto, ale ostatecznie udało mi się dojechać i dojść tam gdzie trzeba #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jestemtunew +231
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Dziś mam dla was jeszcze jeden film typu home invasion. Jednak tym razem zdecydowanie wart waszego czasu:
The Strangers
Uważam ten film za jeden z najlepszych w swoim podgatunku. Zaraz wyjaśnię dlaczego, ale od początku:
Młoda para po nieudanych zaręczynach wraca nad ranem do domu, oczywiście dom jest na odludziu, pomińmy to cliché. Wciąż czekam na film home invasion w blokowisku. Wracając do pary - zaczyna się robić między nimi dość niezręcznie, a cisze przerywa pukanie do drzwi o 4 nad ranem. Młoda dziewczyna pyta czy zastała Tamarę. Po kilka minutach wraca z tym samym pytaniem. Fenomenalna Liv Tyler zostaje na moment sama w domu, podczas gdy niedoszły narzeczony pojechał po szlugi. Priorytety #!$%@? XD
Do domu w końcu dostają się tytułowi nieznajomi, jednak nie atakują biednej Liv, a jak to bywa w tych filmach - bawią się z nią. Zdjęcie pod wpisem powinno mówić samo za siebie.
Ale do rzeczy - co odróżnia ten film od reszty #!$%@? home invasion? Klimat. Izolacja. Cisza. Nie ma tu niepotrzebnej muzyki i upiększania filmu na siłę. Są odgłosy natury, słyszymy każde stuknięcie i każdy krok. Poza tym, sami nieznajomi, którzy nie wyskakują z mordami i głośnym dźwiękiem (no, może poza jedną sceną, na której można dostać zawału jeśli używacie słuchawek), a po prostu są. Obserwują z odległości, przemykają za plecami, do tego te ich maski, zwłaszcza jedna przypominająca tego #!$%@? z piłą mechaniczną z Resident Evil 4, to wisienka na torcie imo. No i oczywiście piękna Liv Tyler 8)
Motywacja nieznajomych - to już dla was do odkrycia. Szczerze zachęcam i miłego seansu.
@crimsontides: To byłoby dobre. Swojskie. Jakieś psychoświry mordujące sebixów na opuszczonym osiedlu z płyty. Takim w stylu Prypeci. Albo w PGR-owskiej ruinie z trupami zwierząt zakopanymi metr pod ziemią. Oglądałbym.