Wpis z mikrobloga

Mam Gengara 2149CP, iv93%, Sucker Punch, Sludge Bomb. Warto maxować?
Teoretycznie z takimi atakami jest w top10 najlepszych atakujących pokemonów (8my dokładnie).

Z drugiej strony boję się, że będzie zbyt kruchy (nie jestem perfekcjonistą w dodge'owaniu), i że i tak nie będę go kompletnie używał podczas ataków. Co myślicie? Chyba szkoda dustu.

#pokemongo
  • 6
@weshu: z drugiej strony czemu szkoda dustu? Po zmianach jakiego poksa nie wrzucisz do gymu to i tak zaraz zginie. Przed zmianami w sumie też najważniejsze ,żeby poks miał wysokie Cp. Gengar ma teraz wysokie Cp, masz go z najlepszym movesetem ze świetnym Iv, jak lubisz tego poksa to maksuj.
@PrzemekPro: Kompletnie mnie nie interesuje strona defensywna:
1. Team Instict -> wiec i tak codziennie startuje z 0 gymów
2. I tak z jego max cp się nawet nie załapie do top 10 moich defenderów pod względem CP
3. To beznadziejny defender (ale to już uzgodniliśmy, że nie ma znaczenia ;))

Chodzi mi o to czy może być przydatny jako ofensywny czy raczej w praktyce nigdy go nie użyję (a tak
@weshu: Jak na atakującego to 2k CP jak najbardziej wystarczy, a powerupowanie ponad to już zwykle zachcianka ( ͡° ͜ʖ ͡°), bo atakując i tak wykorzystujesz słabości obrońców i nic ponad 1800CP nie potrzebujesz. Ja bym nie pakował w niego, bo już jest dopakowany, a dust się zawsze przyda. Mają być kolejne zmiany w balansie, nie wiadomo co będzie trzeba powerupować, ja zaczynam odkładać dust i przestaję