Chcę zrobić skrypt w #php, który co godzinę będzie sprawdzał czy istnieje jakiś nowy plik z danym rozszerzeniem, jeśli tak - to importuje go do innego folderu, czy gdziekolwiek. Nie ma to znaczenia.
Chodzi mi tylko o sprawdzenie czy jest jakiś nowy plik o danym rozszerzeniu, ktoś ma pomysł jak to zrobić? #naukaprogramowania
@DobryProgramista: Skoro skanujesz folder co godzine to powiedz 'pokaz mi wszystkie nowe pliki utworzone w ciagu ostatniej godziny' - jezeli jakies znalezione to przenies do folderu x
Albo tak jak koledzy wyzej napisali - tworzysz baze danych i tabele, a co godzine petla sprawdza po kolei kazdy plik z folderu z kolumna w tabeli - jezeli nie wykryl takiego to wkleja nazwe do tabeli + kopiuje plik do folderu x
Chodzi mi tylko o sprawdzenie czy jest jakiś nowy plik o danym rozszerzeniu, ktoś ma pomysł jak to zrobić?
#naukaprogramowania
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
No ale zakładając, że wszystko będzie działać dobrze to te które są młodsze niż godzina będą tymi nowymi.
@DobryProgramista: hmm, pobierasz listę, sprawdzasz czy już pobrałeś dany plik i jeśli nie to pobierasz. Proste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Vinniczek: odważne założenie. Raczej się go unika ;)
Ja to wiem, Ty to wiesz ale wątpię by w jego projekcie miało to znaczenie biorąc pod uwagę jego dotychczasową historię ;)
No i odnosiłem się tylko do samego założenia, a nie do jakości rozwiązania.
Gdziekolwiek będzie Ci wygodnie zapisywać i sprawdzać. Baza danych to dobre miejsce ;)
Widziałem kiedyś nawet wykorzystanie subreddita jako bazy danych. To jest dopiero ciekawe rozwiązanie.
'pokaz mi wszystkie nowe pliki utworzone w ciagu ostatniej godziny' - jezeli jakies znalezione to przenies do folderu x
Albo tak jak koledzy wyzej napisali - tworzysz baze danych i tabele, a co godzine petla sprawdza po kolei kazdy plik z folderu z kolumna w tabeli - jezeli nie wykryl takiego to wkleja nazwe do tabeli + kopiuje plik do folderu x