Wpis z mikrobloga

Próbuję dodać ofertę sprzedaży w jakimś doku i takie coś mam. O co chodzi? Brak mi skilla?

To place this order you would need the total sum of 22 196,66 ISK (of which 22 196,66 ISK in fees), while your current balance is only 15 061,91 ISK.

#eveonline
  • 22
to place this order you would need the total sum of 22 196,66 ISK (of which 22 196,66 ISK in fees), while your current balance is only 15 061,91 ISK.

@Luka_Wars to poprzetlumaczeniu oznacza, że opłata za sprzedaż tego co tam chcesz sprzedać to 22k ISK a Ty posiadasz tylko 15k ISK. Mam nadzieję że pomogłem
Wystawiając ofertę sprzedaży musisz za nią zapłacić pewien % ceny końcowej. Da się to trochę zmniejszyć, skill chyba nazywa się broker relations jeśli dobrze pamiętam.
@Luka_Wars: sprzedając cokolwiek masz 2 podatki - sales tax i broker's fee. wystawiając ofertę sprzedaży musisz pokryć te podatki z tego co masz w portfelu, a jak ktoś od ciebie kupi towar, to dopiero dostaniesz isk. kiedy sprzedajesz towar wypełniając czyjąś ofertę kupna to dostajesz isk od razu pomniejszony o podatki.

podatki można nieco obniżyć pewnymi skillami, standingiem u korporacji posiadającej stację lub handlując w cytadeli o niskich podatkach. właściciele cytadel
sell i ustaw taką cenę jaką ma najwyższa oferta kupna. btw co i gdzie sprzedajesz?

@bukszpryt: Czytałeś całą dyskusję? Chcę sprzedać przedmiot przez zakładkę Buyers. Opcja Sell Item wystawia przedmiot do sprzedaży.
nie jeżeli cena będzie taka jak oferta kupna, i ilość sprzedawanych przedmiotów będzie nie większa niż ta na ofercie kupna. sprawdź jeszcze kolumnę minimum volume

@bukszpryt: Ale to robię wtedy przez Sell Item i mam błąd bo nie mam na podatek. Podobno sprzedaż bezpośrednio do kupującego jest bez podatku.
bez podatku jest sprzedaż bezpośrednia czyli klikasz lewym na imieniu gościa w stacji i wybierasz trade. to jest bezpośredni handel. jest on jednak podatny na pewne nadużycia