Aktywne Wpisy
Farezowsky +1506
Tutaj jeszcze wejście komentatora z Eurosportu z ważnym przekazem
#paryz2024
#paryz2024
EpicElion +334
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Dziś horror nie z mojej bajki, ale postanowiłem się przemóc po przyjemnym trailerze:
The Monster
Matka z córką wyruszają w podróż, nie pamiętam w sumie dokąd. Sama matka wygląda jakby była raczej starszą siostrą niż matką, ale ok. Relacje między nimi są dość napięte, dodatkowo są odseparowane od ojca.
Jadąc przez las nocą dziewczyny uderzają w wilka i przy okazji zachaczają o kilka drzew, co za tym idzie - zostają same na środku drogi bez żadnego środka transportu. Biedny wilk nie przeżył, jednak po kilku minutach znika ze środka drogi. Do tego momentu film zapowiada się całkiem nieźle. Sam klimat - noc, ulewa, środek lasu - również na plus.
Niestety niedługo później poznajemy tytułowego potwora. Niestety, bo sam wygląd i sposób działania potwora wypadają raczej kiepsko IMO. Przez następną godzinę dziewczyny próbują przetrwać, sceny z lasu przeplatane są scenami z historii rodziny, która ni #!$%@? nie przypomina rodziny.
Ogólnie jeśli kręcą was klimaty typu Wrong Turn aka Droga Bez Powrotu, to może być coś dla was. Jakieś tam napięcie jest do końca, mnie jednak walka z potworkiem w lesie nie powaliła na kolana. No #!$%@?, czy tak trudno jest zaprojektować dobrze wyglądającego potwora, który zostałby w pamięci na dłużej niż 5 minut po seansie?
Naciągane 4/10.