Aktywne Wpisy
Ana77 +1
To koniec. Leże w łóżku i zastanawiam się na poważnie czy nie zacząć udawać, że mam faceta tylko pracuje za granicą.
Byłam tyle razy obrażana albo podejrzewana z racji mojej samotnosci, że mam dość.
Myślałam, że coś ogarnę, ale okazalo się, że choruje na Chad. Jak dodam to do innym problemów to mam takie kombo dla potencjalnego partnera, że nie ma sensu sie poniżać. Wstyd mi zresztą przyznać sie do choroby, a
Byłam tyle razy obrażana albo podejrzewana z racji mojej samotnosci, że mam dość.
Myślałam, że coś ogarnę, ale okazalo się, że choruje na Chad. Jak dodam to do innym problemów to mam takie kombo dla potencjalnego partnera, że nie ma sensu sie poniżać. Wstyd mi zresztą przyznać sie do choroby, a
ardan95 +35
chuop se oglada serial pitbull po nocach
Wszystkie ważne wydarzenia - 2 dni w kilka minut - obraz zachodzących zmian z pominięciem śmieciowych informacji I medialnej papki
POLSKA
1. 3,8 mln dzieci otrzymało 500+. Środki na ten rok już skończone, a samorządom brakuje 0,5 mld. W 2016 500+ pochłonie 17 mld zł. 2017 wzrośnie do 23 mld zł. Rząd zapewnia że pieniędzy wystarczy
2. Suddeutsche Zeitung przy pomocy Lecha Wałęsy, Mateusza Kijowskiego, Róży Thuni i Krystyny Jandy atakuje Polskę paszkwilem. Setki tysięcy Niemców przeczytały w opiniotwórczym dzienniku: "polskie podziemie" z Kijowskim i Wałęsą na czele planuje wymusić przyspieszone wybory; Kaczyński to dyktator; Wałęsa prosi Niemcy o zagrożenie wykluczeniem Polski z UE; Janda skarży się że być może zamknie teatr bo.. straciła dotacje publiczne;
3. Budżet do sprzedaży węgla stracił w tym roku już 1,3 mld zł, ceny na rynku zmuszają do.. Dopłacania 10 zł do każdej tony sprzedanego węgla
4. 44% Polaków oddałoby życie za Ojczyznę wobec wojny. Co 4-ty mieszkanie lub znaczną sumę $, a 83% drobne sumy $. 30% zgłosiłoby sę od razu do obrony, 11% czekałoby na powołanie - IBRiS
5. 71% Polaków uważa, że Polska powinna bronić krajów bałtyckich w razie agresji Rosji. Polski broniłoby 78% wyborców Kukiza, 53% PO, 45% PiS, 25% Nowoczesnej i 34% Razem
6. NSA orzekł: fiskus nie ma prawa sprawdzać spółki 2 lata, a max 2 m-ce
7. Policja z urzędnikami Min. Kultury odzyskali słynny obraz Stanisława Batowskiego "Orlęta Lwowskie" z 1936. Mieszkaniec Warszawy wystawił go na aukcję
8. PGNIG wchodzi do Iranu, chce wydobywać ropę z pola naftowego Soumar, umowa o współpracy z irańskim NIOC podpisana
9. MON planuje przywrócić do szkół przysposobienie wojskowe
10. Statystyczny Polak spędza w życiu 1,3 roku = 23 min dziennie na szukanie w TV czegoś "ciekawego do oglądania"
11. Nowoczesna nie ma pieniędzy na spłatę kredytu wziętego na wybory. PKO BP idzie na rękę wyznaczając nowy termin spłaty
12. Uznaniowy koszt Infopiguły to 5 zł/m-c. Powstawała ona wiele godzin. Czytelnicy, których stać grzecznościowo proszeni o uiszczanie takiej płatności - dane w stopce
13. Deutsche Bank chce wyjść z Polski
14. Portowcy z Gdyni protestują przeciw planom ograniczającym handel w niedzielę (w tym wszelkie przeładunki i logistykę). Terminale kontenerowe byłyby zamknięte a porty traciłyby konkurencyjność na rzecz zagranicy
15. PZL Świdnik miał dostarczyć 5 śmigłowców ratowniczych dla wojska. Spóżnia się rok, na razie odda tylko jeden, zapłaci 20 mln zł kary
16. Zarząd lubelskiego lotniska wysłał samorządowców z województwa na 1-dniowe szkolenie do Izraela za 1,5 mln zł. Organizatorem bohater afery Art-B Andrzej Gąsiorowski - oszukał banki na 420 mln zł, zbiegł do Izraela gdzie przeczekał do przedawnienia. CBA zgłasza do prokuratury
17. Rzecznik Praw Obywatelskich: pracownicy Poczty nie mają prawa wizytować mieszkań szukając TV
18. Lidl kończy 22 dni przed czasem promocję w której klient może zwracać produkty marki własnej Lidla które nie zapewniają 100% satysfakcji. Powodem masowe zwracanie częściowo spożytego towaru = paraliż wielu sklepów
ŚWIAT
1. Chiny proponują Ukrainie wspólną strefę wolnego handlu. Chińczycy obiecują liczne inwestycje chcąc przerobić Ukrainę na wielki zakład produkcyjny na UE gdyż Ukraina ma umowę o wolnym handlu z UE o czym Chiny marzą
2. Obama wbrew prawu USA zachęca nielegalnych imigrantów do głosowania w wyborach. Zapewnia ich że nie będzie kar
3. FBI nie widzi podstaw do postawienia zarzutów w sprawie 650.000 maili Clinton z prywatnego serwera
4. CNN straszy: jeśli zagłosujesz na Trumpa będzie jak w Polsce, Rosji lub Turcji
5. Brytyjscy komandosi SAS otrzymali "kill list" 200 dżihadystów z Wlk. Brytanii do likwidacji na terenie ISIS/Iraku
6. Wizyta w Szwecji odmienia oblicze papieża Franciszka. Zauważył, że należy odróżniać imigrantów od uchodźców
7. Protesty w Bukareszcie przeciw budowie przez Turków wielkiego meczetu w stylu nawiązującym do osmańskiego (5 wieków okupacji Rumunii). Umowa zakładała wzamian budowę cerkwi w Stambule. Tureckie władze zastopowały budowę cerkwi ale meczet budować zamierzają. Rumuni składają pozew
8. Oburzeni Somalijczycy zdemolowali w Niemczech lokal w którym się stołowali. Powód? Oczekiwanie zapłaty.
9. Orbanowi nie udało się wprowadzić przez akceptację 2/3 Parlamentu noweli konstytucji zakazującej relokacji imigrantów na teren kraju. Zabrakło głosów.. ultra prawicowego Jobbika. Był to protest Jobbika przeciw prawu pozwalającemu imigrantowi na osiedlenie jeśli wykupi za 250.000 euro obligacje. Efekty referendum na marne
DOBRA INFORMACJA:
W weekend w Rydze odbył się szczyt 18 premierów Chiny-Europa Środkowowschodnia (CEEC). Ustalenia: deklaracja o budowie sieci dróg wodnych śródlądowych łączących porty Adriatyku, M. Czarnego i Bałtyku a także infrastruktury drogowej i kolejowej
Profil DRAGO z którego przeklejam infopigułę,oraz małe info od niego
obserwuj tag jeśli chcesz być na bieżąco → #infopigula
#polityka #neuropa #4konserwy #swiat #polska