Wpis z mikrobloga

Kubusia szanuje. Jedzie po jednych i drugich

@Goofas: szkoda tylko tej ilości przekleństw i ogólnie wulgarności materiałów, no chyba ,że tak trochę łatwiej dotrzeć do widza
@Zuldzin: Wiekszosc wulgaryzmow jest pod wplywem emocji. Nie jedt to nie wiaomo jake uzasadnienie bo ne jest fajne samo bluzganie na lewo i prawo. Al widocznie taka forme wybral zeby trafic ze swoim przekazem i wyroznic sie na tle innych niezaleznych dziennikarzy.

Mimo to mowi z sensem i na temat. Przekaz trafia do sluchacza i to chyba jest najwazniejsze.
@Zuldzin: Oglądałem często krzywe zwierciadło w superstacji i mogę powiedzieć, że Wątły nie jest rzetelnym dziennikarzem. Często w tym programie wspominał i przytaczał zmanipulowane informacje z profili facebookowych jak np. żelazna logika. albo z wpotylice. Często się mylił w podawaniu określonych kwot o rząd wielkości, często mylił osoby i daty.
Na największe wyróżnienie zasługuje akcja jak Wątły w jednym z programów opowiadał o nieprawdziwej informacji a mianowicie obrzuceniu gównem autobusu przez
Oglądałem często krzywe zwierciadło w superstacji i mogę powiedzieć, że Wątły nie jest rzetelnym dziennikarzem

@tetradon777: No tak, przecież nie ma nad sobą wydawcy który "podsuwa neewsy" w końcu liczy się sensacja i gównoburza

Na atak imigrantów nie było dowodów, informacja była zdementowana ale nie przeszkadzało to Wątłemu całą sytuacje opisać w krzywym zwierciadle w odcinku z 14.09.2015. Oczywiście w późniejszych odcinkach nie sprostował tego.

@tetradon777: Myślisz ,że specjalnie nagrywał
@Zuldzin: Rzetelny dziennikarz czy tam redaktor chyba powinien weryfikować informacje. Zwłaszcza, że od zdementowania tego newsa upłynęło kilka dni w dodatku wiarygodność i bezstronność tych portali, które o tym donosiły jest mizerna.

Przy tych całych wygłupach Wątłego, które często zabierały po kilka minut programu to zagospodarowanie kilkunastu sekund nie było by problemem sprostowanie informacji. Nie wspominając o wylewaniu przez niego oceanu przekleństw za które KRRiT nakładała kary na superstacje.